Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Narcis: heraut van de lente

Zoals in de modewereld, kent men bij bloemen ook trends en kleurenevolutie. In de lente zijn heldere kleuren in combinatie met naturel tinten en een vrolijke ongecompliceerde uitstraling, de voornaamste kenmerken van het voorjaarsinterieur. Een combinatie van veel kleuren en bloemen is daardoor mogelijk. Daarin speelt de narcis met zijn duidelijke vormen en frisse kleuren een hoofdrol.

narcis

Narcissen zijn geen jonge, moderne of nieuwe bloemen. Ze bestonden al in de oudheid, want in Romeinse geschriften werden ze al vermeld. De bloem stond symbool voor blinde liefde voor zichzelf. Narcissus was trouwens een jongeling uit de Griekse mytologie die verliefd was op zijn eigen spiegelbeeld. Hij bleef maar naar zichzelf in het water kijken tot hij veranderde in een bloem: de narcis. Ze staat dan ook symbool voor de lente.

Narcissen bestaan in verschillende kleuren en je kan ze zonder problemen door elkaar gebruiken. Witte trosnarcissen kan je combineren met zachtgele, een oranje hart, of compleet witte. Je kan ze strak bij elkaar binden of los uit elkaar zetten. Je kan ook eens experimenteren en een paar bloemen onder de bloem afsnijden, de steel verwijderen en de bloem op het water laten drijven. Je kan zelfs een compleet drijvend boeket maken.

Narcissen moet je op de steel schuin afsnijden en ze in water zetten waarin bloemenvoedsel is toegevoegd. Opgelet als je ze wil combineren met andere snijbloemen, want narcissen die net afgesneden zijn, verliezen een vocht langs de steel dat schadelijk kan zijn voor andere snijbloemen. Daarom geven bloemisten bij deze bloemen altijd voedsel mee dat dit gif tegengaat. Als je dit gebruikt, kan je naar hartelust combineren met andere bloemen zoals seringen of tulpen.

 

 

 

 

narcis_met_andere_bloemen

 

 

 

 

Narcissen kunnen met veel andere bloemen worden gecombineerd.