Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Wagenziekte ook bij dieren

Veel mensen nemen hun hond graag mee op vakantie of op weekend aan zee of inde Ardennen en daar is niets op tegen. Integendeel zelfs, het is een bewijs van de wederzijdse affectie en bovendien is dat ook goed voor beiden. Gelukkig zijn er steeds meer hotels waar men met zijn hond terecht kan op voorwaarde dat men een toeslag betaalt. In vakantiewoningen is er meestal geen probleem. Wat wel een probleem is, zijn gewoonlijk de lange autoritten. Net als mensen, kunnen honden ook wel eens wagenziek worden. Ze hebben er uiteraard meer last van op de achterbank en dat is nu meestal ook de plek waarop ze moeten plaats nemen. Er is maar één oplossing: geregeld stoppen, de hond uitlaten, en hem flink te drinken geven. Probeer de hond neer te laten liggen en te laten slapen, dan heeft hij er zo weinig mogelijk last van.

Wagenziekte wordt veroorzaakt door een verschil in informatie die van het evenwichtscentrum in het binnenoor en van de visuele waarneming door de ogen afkomstig is. Als de hond de ogen dicht houdt, is er niets aan de hand. Dat lukt niet altijd en dus kan de hond ook moeten braken.

Als het elk jaar of elk weekend echt hetzelfde liedje is, kan je maar beter een middeltje vragen aan de dierenarts. Die zal meestal een antihistamine-preparaat voorschrijven zodat de hond er minder last van heeft. Eens ter plekke aangekomen, is het leed gewoonlijk geleden. Maar vergeet niet dat het beest er zo ziek kan van zijn als een hond!

 

 

rottweilerpuppy_wagenziek


Lange autoritten zijn een marteling voor de hond. Hij kan gemakkelijk wagenziek worden.