Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Houd slakken of ongedierte van je bloemen of groente weg

Je houdt van bloemen? Mooi zo, dan bij je wellicht bij de 100 percent van de mensen die daarvan houden. Je houdt van een vers blaadje sla? Ook dat is de favoriet van de meeste mensen. Maar nog beter is als je die verse krop uit eigen tuin kan halen.

Er zijn natuurlijk meer liefhebbers van sla en van bloemen en vaak wordt je tuintje geplunderd door nachtelijke bezoekers die verdwijnen zoals ze gekomen zijn: vanzelf.

Je weet overdag niet waar ze zijn, maar ’s nachts plunderen ze je groentetuintje of je bloemenperkjes... juist, het zijn slakken.

Dat heeft ook een goede kant, want het bewijst dat je tuin gezond is en vrij van chemische vervuiling.

Wat kan je doen om de slakken tot andere gevoelens te brengen? Liefst geen verdelgingsmiddelen gebruiken waar je zelf ook het slachtoffer van wordt.

De oplossing is heel eenvoudig: zet een klein schaaltje met bier tussen de bloemen of de sla-plantjes.  Slakken zijn dol op bier en ze laten op die manier wel je planten en je bloemen met rust. Je zal zien: ’s anderendaags krioelt het van de slakken in het bierschaaltje, ofwel zijn ze verdwenen, de gelukzalige terugweg opgegaan.

Bier is ook een goed middel om insecten van je eettafel in de tuin weg te helen. Als je niet wil geplaagd worden door wespen, bijen of andere stekend ongedierte, zet een schaaltje met bier, of een glas met bier of cola een aantal meters verwijderd van je terrastafel. Ze zullen je eetmaal in de tuin niet langer verbrodden, maar zich te goed doen aan de verslavende lekkernij.

 

 biersla

 

Slakken lusten natuurlijk ook sla en hebben het ook wel op je bloemenperkjes gemunt. Daar kan je voortaan op eenvoudige wijze iets aan doen: zet een schaaltje bier in de buurt en ze verkiezen beslist het cafémenu in de plaats van je bloemen en planten.