Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Wapen u nu al tegen allergische reacties

De lente is vroeg dit jaar, ondanks de regen van de jongste dagen, maar dat betekent ook dat de overgevoelige reacties vroeg zijn. De lente is vroeg dit jaar, ondanks de regen van de jongste dagen, maar dat betekent ook dat de overgevoelige reacties vroeg zijn.

 

Wie er last van heeft, heeft het dit voorjaar toch al een paar keer kunnen ondervinden: Allergie!

Waar de meesten zeggen: leve de lente, leve het mooie weer, leve de tochten in de prachtige open natuur, de wandelingen in de velden, krijgen anderen last met die eeuwige niesbuien, tranende ogen, hoestbuien en de verschrikkelijke jeuk. Een calvarie voor de allergische patiënt.

Gelukkig hoef je er je hele leven niet door getreiterd te worden. Er zijn inderdaad oplossingen. Er is een eerste uitweg: zeeman of zeevrouw worden, maar daarvoor is niet iedereen geschapen. Gelukkig bestaan er verschillende preparaten, zelfs natuurlijke producten om het lichaam te desensibiliseren tegen dergelijke kleine drama’s.

Andere oplossing: binnen blijven. In sommige woningen is dat geen probleem, je houdt deuren en ramen dicht en de klimaatsinstallatie, airconditioning zoals dat met een mooi klinkend woord wordt gezegd, houdt de pollen en de stuifmeelkorrels buiten. Tot zover niets aan de hand. Maar als die klimaatsregeling er niet is, en je houdt deuren en ramen toch dicht, dan hoeft het niemand te verwonderen dat de situatie erger wordt. Door pollen? Neen door schimmels en ander „ongedierte”. Wat doe je daaraan? Kan je je opsluiten in je woning en ontsnappen aan de allergie-kick? Hoe kan je je beveiligen?

Om te beginnen regelmatig je haar wassen, zodat de pollen verwijderd worden. Ook verse kleren aantrekken. En vooral je darmflora versterken. Dat doe je door goede probiotica.

En als je er toch al last van hebt een goed natuurlijk antihistaminicum gebaseerd op Salsaparilla.

Een goed probioticum tegen overgevoeligheid is Allobiose van Fytobell en een uitstekend natuurlijk antihistaminicum is Smilabell.

Je vindt zowel Allobiose als Smilabell in de apotheek met volgende bestelnummers:

Allobiose CNK: 2121-226

Smilabell CNK: 2991-487

Je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.