Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe verwijder je vlekken van ei ?

Vlekken van eieren op een mooi tafelkleed kun je als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Vlekken van eieren op een mooi tafelkleed kun je als sneeuw voor de zon laten verdwijnen.

 

We maken allemaal vlekken, dat gebeurt bijna dagelijks courant aan tafel en in de keuken. Het is natuurlijk zonde als het gebeurt op een feestje, een familiebijeenkomst, ontvangst van vrienden en… je hebt net je mooiste tafelkleed opgelegd.

Wijnvlekken komen veel voor, koffie- en theevlekken ook en daar bestaan uiteraard ook de goede middeltjes voor. Maar wat als je bijvoorbeeld vlekken van eieren op je tafelkleed hebt?

Dat is de schrik van elke huisvrouw want velen denken dat deze ontsierende vlekken er niet of nauwelijks uit te verwijderen zijn.

Vlekken van eigeel behoren inderdaad tot die venijnige, nijdige vlekken die bijna alle klassieke wasbeurten overleven en die huisvrouwen voortdurend treiteren. Vandaar dat eieren niet zo vaak op tafel komen en dat iedereen aan tafel gewaarschuwd wordt met voorzichtige vingers te eten.

Toch zijn vlekken van eigeel vaak onvermijdelijk. Hoe moet je die dan toch kwijt spelen? Heel simpel door ons fantastisch trucje toe te passen. Maak een goed sopje klaar en voeg daar een flinke scheut ammonia aan toe. Als je daarin het bevlekte kledingstuk wast, verdwijnt het eigeel als sneeuw voor de zon. Eigenlijk eenvoudig om ei-vlekken te verwijderen, maar je moet het natuurlijk weten.