Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe krijg je hondenpoep gemakkelijk van je schoenzolen?

In de natuur merk je het niet altijd en op de het trottoir evenmin: hondenpoep. Heel vervelend als je er in trapt. Maar er is een oplossing! In de natuur merk je het niet altijd en op de het trottoir evenmin: hondenpoep. Heel vervelend als je er in trapt. Maar er is een oplossing!

 

Een wandeling in de natuur is supergezond en ook prettig. Kuieren langs de straten om aan sight seeing te doen of window shopping is eveneens een aangenaam tijdverdrijf. Als je de natuur bewondert of met aandacht naar de winkeletalages kijkt, zie je soms niet wat er allemaal op de grond ligt. Vaak merk je niet dat er ook “’andere” wandelaars zijn geweest, viervoetige dan. Dat betekent dat ze ook dikwijls een onwelriekend pakje achterlaten. Als je daar dan intrapt is de pret meteen over.

Wat kan je daar aan doen? Het blijft absoluut onwelriekend en je draagt het ver met je mee, zelfs tot thuis, zodat het uren later nog altijd in het geheugen van je neus zit. In de natuur kan je nog proberen om het merendeel er met een stokje uit te halen, maar in de winkelstraten rest er niets anders dan te wachten tot je thuis bent. Dan is het absoluut vervelend dat je met besmeurde schoenen in de auto moet stappen. Ook het vloertapijtje van de auto moet er dan aan geloven.

Daarom moet je aan twee dingen denken en ze op voorhand voorzien: leg altijd een paar plastic zakken in je auto die groot genoeg zijn om je schoenen erin te stoppen of ze over de schoenen te trekken zodat pedalen en autotapijtje niet besmeurd geraken.

Maar er is wel een heel doeltreffende en eenvoudige oplossing om de hondenpoep er meteen uit te verwijderen zonder problemen. Je kan het ook altijd in je auto leggen: kruipolie.

Als je het merendeel afwrijft op de straatkant of in een grasperkje en daarna kruipolie op de zool spuit, zal de hondenpoep meteen loslaten en niet aankoeken aan de schoenen. Het volstaat gewoon de schoenen even onder de kraan te houden, in een plas te trappen, de zool onder een fonteintje te houden om alles kwijt te zijn. Zowel geur als besmeuring zijn dan weg.

Moraal van het verhaal: altijd plastic zakken en een busje kruipolie in de auto laten, dan zullen de viervoetige vrienden je niet meer kunnen belagen.