Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

GRIEP is nog altijd gevaarlijk: Echinabell helpt!

Griep is nog altijd een gevaarlijke ziekte. Het kan je helemaal ondermijnen. Daarom is het verstandig in bed te blijven en te rusten. Echinabell is een uitstekend preparaat dat je kan helpen. Griep is nog altijd een gevaarlijke ziekte. Het kan je helemaal ondermijnen. Daarom is het verstandig in bed te blijven en te rusten. Echinabell is een uitstekend preparaat dat je kan helpen.

 

Griep is een besmettelijke ziekte, veroorzaakt door virussen. Vroeger trad de ziekte in vlagen op en kon grote groepen van de bevolking aantasten, zelfs op wereldschaal verwoestingen aanrichten. Velen herinneren zich nog wel het drama van de Spaanse griep op het einde van de eerste wereldoorlog. Miljoenen mensen zijn toen in heel de wereld gestorven als gevolg van deze griep. Slecht en ontoereikend voedsel en vooral de ontberingen van de oorlog hadden grote lagen van de wereldbevolking ondermijnd, zodat door het gebrek aan weerstand miljoenen mensen stierven, zelfs meer dan door de oorlog zelf om het leven werden gebracht. Zo'n wereldomvattende besmetting wordt pandemie genoemd.

Velen hebben de neiging griep te bagatelliseren. Dat is onverstandig, want griep kan een organisme danig ondermijnen, dat de patiënt overlijdt aan een surinfectie, gewoonlijk de luchtwegen, of het hart. Mensen met hart- en longproblemen, maar ook personen die ouder zijn, zwangere vrouwen of mensen die last hebben van de stofwisselingsstoornissen moeten voorzichtig zijn.

Griep is nu nog altijd gevaarlijk, want in januari 1989 eiste griep in Nederland meer dan 4.000 doden. Trouwens volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie wordt griep nog altijd als een van de gevaarlijkste infectieziekten beschouwd. Je herkent de ziekte gemakkelijk: een slap gevoel, hoofdpijn, neusverkoudheid, spierpijn, pijn in de lendenen. Nadien treedt er koorts op. Zolang de koorts aanhoudt kan je beter geen vast voedsel gebruiken, zeker geen eiwitrijk voedsel, maar eerder veel lindebloesemthee drinken. Als de patiënt zich beter voelt, kan vers geperst vruchtensap en groentesap (niet tegelijk) worden gebruikt. Van belang is wel dat er veel gedronken wordt, waardoor via huid en nieren de zieke zijn toxines kan elimineren. Extra vitamine C helpt ook surinfectie voorkomen.

Voor de rest is het belangrijkste bedrust. Vergroot de weerstand op voorhand door af en toe een dagje te vasten, maar wel te drinken. Rook niet, drink geen koffie en geen alcohol. Gebruik enkel volwaardige natuurkost. Veel fruit en groenten, weinig dierlijke harde vetten en vooral weinig suiker, want als kalkrover ondermijnt dat je gestel.

Ter voorkoming, maar ook ter genezing kan de patiënt Echinabell van Fytobell gebruiken, dat een natuurlijke weerstandsverhoger is. Het kan worden aanbevolen als hèt middel om griep en verkoudheid te behandelen en te voorkomen. Na een weekje zijn de klachten voorbij. Darmen verzorgen met een goed probioticum is ook verstandig! Het is wel onverstandig om met griep op de been te blijven of te gaan werken, het lichaam wordt te zwaar belast en het risico op complicaties is niet denkbeeldig.

Je vindt Echinabell van Fytobell in apotheken met CNK-bestelnummer: 2898-963.

Je kan Echinabell ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.