Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Ideaal om koekjes te bakken: rasp je boter

Een recept zoals een dessert met boter maken is niet altijd eenvoudig, omdat boter zich niet gemakkelijk laat mengen en verspreiden. Dankzij onze tip lukt dat voortaan perfect. Een recept zoals een dessert met boter maken is niet altijd eenvoudig, omdat boter zich niet gemakkelijk laat mengen en verspreiden. Dankzij onze tip lukt dat voortaan perfect.

 

We twijfelen er niet aan dat er onder jullie heel veel smullers zijn, lekkerbekken die houden van zoete, heerlijke, smakelijke dessertjes. Keukenprinsessen en -prinsen weten ook maar al te goed dat boter, de echte goede boter zoals die genoemd wordt, superieur is qua smaak tegenover de kunstmatig samengestelde margarines.

Echte boter is ook gezond, in tegenstelling tot wat vroeger werd gedacht.

In koekjes, gebakjes, dessertjes past dan ook de smaak van echte goede boter. Maar het is niet altijd eenvoudig om die goed opgelost te krijgen vooraleer je een beslagje maakt.

Daar hebben we nochtans een supertruc voor gevonden.

Als je koekjes of gebak wil maken, of een lekker dessertje waaraan boter moet worden toegevoegd, moet je de avond tevoren de boter in het diepvriesvak stoppen en goed laten opstijven. Als je dan aan de bereiding begint moet je zien dat de boter goed bevroren is. Dat is noodzakelijk om goed te kunnen werken. Neem dan een plak boter, een stickje, of een snede en rasp de boter in de bloem vooraleer je koekjes, scones, muffins, gebak enz… wil maken. Als je de boter raspt zal ze ook gemakkelijker smelten.

Je kan deze tip ook gebruiken als je aardappelen in de schil wil maken, uitgeholde aardappelen met vulling, toasts of groenten waaraan boter moet worden toegevoegd tijdens de bereiding. Door de boter te raspen, kan je ze ook gelijkmatiger verdelen over je kookpot of pan en ook gemakkelijker verdelen over je ingrediënten.

Probeer het eens, je zal er meteen weg van zijn.