Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Welke noodvoorraad moet je altijd in je auto hebben?

Zorg dat je voldoende materiaal in de wagen liggen hebt om een klein mankement desnoods zelf te kunnen oplossen. Zorg dat je voldoende materiaal in de wagen liggen hebt om een klein mankement desnoods zelf te kunnen oplossen.

 

De winter was niet erg nijpend, maar we hebben toch wat koude en besneeuwde dagen gehad. Meteen wordt duidelijk wie voorbereid was en wie de zaken op zijn beloop had gelaten. Nu zitten we wel in een stukje verwachting van lenteachtige dagen, maar de winter kan nog altijd ongemeen hard toeslaan. Het is maar goed dat we daarop voorbereid zijn.

Trouwens, je hoeft niet altijd op de winter te wachten om onvoorbereide toestanden mee te maken. Een ongeval op de autoweg kan al voldoende zijn om je urenlang, zelfs een halve dag of meer tot stilstand te dwingen met alle gevolgen vandien.

Of nu de krokusvakantie in zicht komt en de skivakanties naderen, kan het nog altijd gemakkelijk gebeuren dat je in het buitenland op weg naar je skioord getroffen wordt door een felle winterprik. Zorg dat je goed voorbereid bent en dat altijd alle voldoende wintermateriaal in je auto aanwezig is.

Maar ook in de zomer kan je best altijd een deken, water en wat gemakkelijke mondvoorraad hebben liggen.

Hoe ziet een goede voorbereiding voor elke autotrip eruit?

Je kan je heel wat ellende besparen door de volgende raadplegingen te volgen.

Om te beginnen doe je er goed aan lid te worden van een van onze pechdiensten. Leg in de wagen ook een paar warme werkhandschoenen, een ontdooiingsspuit, een krabbertje, een stel startkabels (om je eigen auto of die van de buren aan de praat te krijgen), een schepje (voor het uitgraven van ingesneeuwde wielen), een matje (opdat de wielen weer vat zouden krijgen op de weg), een antivriesmiddel (voor ruitensproeiers en dieselmotoren), een plankje (om in geval van platte band onder de krik te leggen), een zaklantaarn, reservezekeringen en dito lampjes.

Ook altijd nuttig is een autodeken, zeker een paar flesjes water en wat nootjes en gedroogd fruit om ingeval van nood te kunnen knabbelen. Zorg er ook voor dat je altijd een GSM of smartphone bij hebt die opgeladen is, zodat je in noodgevallen altijd iemand kan waarschuwen. En ga nooit de weg op met een halfvolle of bijna lege brandstoftank. En… rij voorzichtig. Dat is nog de beste voorzorg van allemaal.