Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo smelt je lichaamsvet het snelst weg

Ja, je kan slanker worden en dat is niet zo moeilijk, maar het vergt wel wat wilskracht. Ja, je kan slanker worden en dat is niet zo moeilijk, maar het vergt wel wat wilskracht.

 

Obesitas is een gesel van de moderne wereld. We eten te veel, vooral te veel koolhydraten en calorieën en we bewegen te weinig. Daar komen ook nog caloriebommen bij onder vorm van snoepjes, dessertjes, alcohol en zoete tussendoortjes. Hoe kan het anders dan dat de kilo’s erbij vliegen.

De vraag is natuurlijk hoe vliegen die er weer af. Dat is sneller verteld dan gedaan. Om te beginnen is het natuurlijk beter dat de kilo’s er niet bijkomen en iedereen weet wel dat elk pondje door het mondje gaat. Uiteraard zijn er ook erfelijke factoren, want sommigen mensen verdikken fel met dezelfde hoeveelheid voedsel waar anderen graatmager mee blijven.

Maar dat neemt niet weg dat je iets kan doen. Veel kan doen, zelfs.

Maar wat?

Geregeld wordt die vraag gesteld: wat moeten we doen om zo snel mogelijk verlost te raken van overtollig lichaamsvet? Moeten we fietsen, naar de aerobic gaan, joggen, zwemmen, wandelen? En wanneer beoefenen we die sport het beste, ’s morgens of ’s avonds?

Het antwoord van Duitse sportdokters is kort maar duidelijk: Dat is om het even. Ze verduidelijken dit door te stellen dat het er slechts op aankomt elke dag gedurende 30 minuten te sporten en ervoor te zorgen dat je je niet te zeer inspant. Het is immers zo dat de vetafzettingen niet verdwijnen naargelang de inspanningen die we leveren intenser zijn. Ze kunnen alleen verdwijnen als ze genoeg zuurstof krijgen (de vakterm hiervoor is aerobe vetverbranding). Het is verder ook belangrijk dat je er rekening mee houdt de laatste twee uren voor je van plan bent te sporten, niets meer te eten: een volle maag komt de bloedsomloop allesbehalve ten goede. Blijf wel drinken, maar dan enkel water.

En natuurlijk is het duidelijk dat je de rem moet zetten op caloriebommen: geen suiker, geen geraffineerd voedsel, dus ook geen wit brood en koffiekoeken, maar enkel volkoren, veel groenten en water drinken, maar geen fruitsap. Eet ook elke dag rauwkost. Drink zeker geen alcohol en geen zoete tussendoortjes. En drink elke avond een kwartier voor het avondeten een half glas water waarin je drie soeplepels appelazijn hebt gedaan.

En wacht een paar weken om op de weegschaal te gaan staan. Maar je zal wel verrast zijn!