Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe kan je te zoute soep corrigeren?

Te veel zout in de soep gedaan? Dankzij onze tip kan je dat euvel op een eenvoudige wijze oplossen. Te veel zout in de soep gedaan? Dankzij onze tip kan je dat euvel op een eenvoudige wijze oplossen.

 

Het overkomt iedereen wel eens: te veel zout in de soep gedaan. Zout is een smaakversterker en is heerlijk, hoewel overdrijven altijd ongezond is. Maar teveel is teveel en een te zoute soep is niet smakelijk meer.

Wat kan je doen? De soep weggieten en nieuwe opstarten? Helemaal niet! Want we hebben een prima tip om de al te sterk gezouten soep weer eetbaar te maken en dat is echt niet zo moeilijk of ingewikkeld.

Dus, je hebt uren doorgebracht in de keuken, je verwacht gasten en je hebt een heerlijk soepje voorzien. Maar bij het proeven is het frustrerend te moeten vaststellen dat je er veel te veel zout hebt ingedaan. Uiteraard zonde van de tijd, zonde van het geld en zonde van de vele groenten die je er hebt ingedaan.

Toch kan je er op een eenvoudige wijze iets aan doen.

Schil aardappelen en snij die in plakken. Leg die nu in de soep en zet op het vuur. Laat de soep met de aardappelplakken ongeveer 10 minuten zachtjes koken en verwijder de aardappelplakken nadien.

Als je nu proeft zal je merken dat de soep veel minder zout smaakt.

Mocht je bij het proeven toch nog ondervinden dat de soep te zout smaakt, dan kan je er eventueel een lepel suiker overheen strooien. Als dat niet werkt, voeg dan een scheutje appelazijn toe, want dat kan wonderen doen. Probeer tenslotte te verdunnen met water of zoutarme bouillon.

Op die manier heb je de soep gered, maar ook de avond met vrienden tijdig uit de gevarenzone gehaald.