Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Het geheim van lang leven: goed slapen en stress mijden. Escholcin helpt je!

Goed slapen en stress mijden zijn belangrijke voorwaarden om lang en gezond te leven. De natuur kan je daar bij helpen. Goed slapen en stress mijden zijn belangrijke voorwaarden om lang en gezond te leven. De natuur kan je daar bij helpen.

 

Lang leven en gezond oud worden, wil iedereen wel. Het wonderpoeder bestaat weliswaar nog niet, maar we kunnen er toch iets aan doen. We kunnen domme dingen vermijden, ongevallen helpen voorkomen, ons gezond verstand gebruiken in het verkeer en vooral een gezond leven leiden.

Tevredenheid is de eerste steen voor het gebouw waar geluk woont. Geen enkel persoon is gelukkiger geworden door bezit aan bezit toe te voegen of door de macht achter zijn naam te vergroten. Je moet uiteraard comfortabel en veilig kunnen leven, maar als het streven naar macht en bezit je gezondheid bedreigt, wat heb je er dan mee gewonnen?

Voldoende slaap en ontspanning zijn eveneens erg belangrijk, want dat bouwt stress af.

Stress is een energie verslindende factor die met het lichaam een echte slijtageslag levert. Er is geen enkel orgaan dat niet nadelig beïnvloed wordt door overspanning, te grote spanning of hoe je stress ook noemen wil. Daardoor gaat de maag, het hart, de lever, de ingewanden, zelfs de longprestatie en de emotionele mogelijkheid van het lichaam achteruit.

Als je al die problemen meemaakt, als je over je toeren gaat en niet meer tot rust komt, is het de hoogste tijd om even halt te houden, jezelf te ondervragen en een nieuw programma uit te stippelen dat je in staat moet stellen weer tot jezelf en de rede terug te keren.

Gebleken is trouwens dat mensen die voldoende slaap hebben en zich voldoende lang kunnen ontspannen, ook langer leven. Wie goed slaapt kan de stress uit zijn kleren jagen en wie voldoende ontspant kan de zorgen vergeten en opzij zetten, of heeft ze eerst opgelost en dat is nog het beste van al.

Probeer van het leven te genieten! Echte ontspanning vind je in de natuur en in creatieve, kunstzinnige en sportieve activiteiten, vooral als ze met mate en verstandig zijn beoefend. Je moet gewoon leren leven met de wetten van de natuur. Die kan je niet straffeloos overtreden. Kijk naar de dieren, die respecteren hun instinct, wij hebben verleerd er naar te luisteren. Zo bouw je stress af.

Stress is voor velen zo ondraaglijk dat ze lijden onder slapeloosheid, concentratiestoornissen en allerlei psychosomatische problemen, gaande van maagziekten, hartkloppingen, huidaandoeningen tot spasmen van darmen en spieren.

Wie tevreden leeft en vrede heeft met zichzelf en het leven, leeft langer en is zelden ziek.

Als je ’s avonds je hoofd tevreden te ruste kan leggen is dat de beste garantie dat je ’s anderendaags weer gezond opstaat en gezond blijft.

En je kan je laten helpen door een uitstekend natuurlijk middel: Escholcin van Fytobell, op basis van Escholtzia, een plant die de natuurlijke slaap herstelt.

Je vindt het in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2899-912. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.