Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo blijft de lavabo in je badkamer mooi blinken

Een dof geworden lavabo? Geen probleem meer voortaan, want die wordt schitterend schoon. Een dof geworden lavabo? Geen probleem meer voortaan, want die wordt schitterend schoon.

 

Toestellen dienen om gebruikt te worden. Dat is ook zo in de badkamer. De lavabo wordt meerdere keren dagelijks gebruikt, in gezinnen door meerdere personen. Na verloop van tijd zie je dat aan de oppervlakte: de lavabo verliest zijn nieuw en glanzend uitzicht. Dat is ook zo voor de inox of verchroomde metalen delen zoals kranen of afloopopeningen.

Natuurlijk kun je alles met schuursponsjes en schuurpoeder te lijf gaan. Uiteraard verdwijnen daardoor de aangekoekte zeepresten, en ander vuil, maar de lavabo zowel als het metaal zijn hun glans kwijt. Wat moet je dan doen om zowel de kool als de geit te sparen? Een zacht schuurmiddel gebruiken dat de oppervlakte respecteert, maar tegelijk ook het vuil wegneemt en de lavabo en chroom hun glans respecteren.

Dat is nu juist het probleem, want ondanks geregeld poetsen en spoelen met veel water, het gebruik van sterke middelen en veel belovende flessen en spullen, gebeurt het toch meer dat een lavabo dof blijft en niet leuk om zien is.

Uiteraard mag je geen weken wachten om de zaak aan te pakken want hoe langer je wacht, des te moeilijker wordt het om de lavabo schoon te kringen. Om te beginnen moet je met een zacht sponsje, met zeep, maar zonder schuurpoeder de zaak proberen schoon te maken. Lukt het niet, probeer dan wat tandpasta op het sponsje en de hardnekkigste vervuiling zal er aan geloven.

Nog een trucje: meng wat bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat met wat citroensap of azijn en laat het een paar uurtjes zitten. Nadien schoonmaken en spoelen.

En hier de blijvende truc voor blijvende glans: als je voortaan je lavabo’s geregeld met wasverzachter inwrijft, dan zal je er verstomd van staan hoe netjes en glanzend schoon je lavabo er zal bijstaan.

Op die manier kost poetsen ook veel minder labeur en beleef je weer plezier aan een nette en compleet schitterende en schone badkamer en toilet.