Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe kan je gemakkelijk je blender reinigen?

Een blender schoonmaken is voortaan kinderspel en… ongevaarlijk! Een blender schoonmaken is voortaan kinderspel en… ongevaarlijk!

 

Blenders zijn een mirakel in de keuken. Ze kunnen allerlei taken in een mum van tijd volbrengen,, waar vroeger veel ervaring, kunde en vooral veel tijd voor nodig waren. Neem mayonaise, dipsausjes, ijsjes, deeg voor allerlei bereidingen enz… Je kan eigenlijk niet meer zonder blender als je iets of wat keukenprinses wil zijn.

De vraag is evenwel: als je die blender zo vaak gebruikt, dan moet hij ook geregeld worden schoongemaakt en dat is niet altijd een eenvoudige klus. Je kan de onderdelen niet allemaal in de vaatwasmachine zetten en om altijd alles met de hand af te wassen, steekt het veel mensen op de moeite en gaan ze toch liever een kant-en-klaar-bokaaltje aanschaffen omdat ze opzien tegen het werk dat het reinigen van de blender meebrengt.

Dat hoeft evenwel niet zo te zijn, want er is een heel eenvoudige truc om de blender in een mum van tijd kraaknet te kringen.

Doe het niet met de hand, want het is altijd erg eng om met je vingers en de handen dicht bij scherpe messen te komen, om er de laatste restjes uit weg te peuteren of te schrapen. Niet doen!

Er is een heel eenvoudige truc om de blender te reinigen. Giet wat warm water, een half koffielepeltje bakpoeder oftewel natriumbicarbonaat, en een scheutje afwasmiddel in de bokaal van de blender. Zet het deksel goed vast, duw op de knop en laat alles een kwart minuutje goed draaien.

Daarna stroomdraad uittrekken (DOE DIT ALTIJD ALS JE HET TOESTEL REINIGT) en alles goed afspoelen onder de warmwaterkraan. Eventueel de binnenkant van de glazen bokaal afdeppen met een schone keukenhanddoek. Ziezo, de blender is kiemvrij en klaar voor een volgend lekker receptje.