Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Wanneer verzorg je best je nagels?

Nagels breken gemakkelijk als ze droog zijn. Nagels breken gemakkelijk als ze droog zijn.

 

Het knippen en verzorgen van de nagels doe je best geregeld. Zowel van handen als van voeten moeten de nagels niet alleen geknipt, maar ook verzorgd worden. De vraag is: wanneer doe je dat best? Zeker niet alleen als een nagel gescheurd is, of als je er ergens mee blijft haperen. Nagels moet je geregeld verzorgen, dat is duidelijk. Maar wanneer en hoe?

Veel mensen hebben last van brekende nagels, vooral als ze die willen verzorgen. Nagels splitsen of breken gemakkelijker als ze droog zijn. Daarom moet men best eerst een bad nemen vooraleer men de nagels wil knippen of verzorgen. Een warm voetbad of handbad van een vijftal minuten is ook uitstekend om op die manier de nagels minder broos te maken.

Vooral veel vrouwen hebben te maken met broze, brekende nagels, als gevolg van het feit dat ze vaak met de handen in wasmiddelen of afwasdetergenten zitten. Op die manier wordt niet enkel het vet uit de huid gehaald, ook de nagels lijden eronder. Het is daarom beter voor bepaalde huishoudelijke karweitjes gummihandschoenen te dragen en geregeld een goede handcrème te maken. De beste handolie maak je zelf: één deel olijfolie en één deel zuiver vers geperst citroensap. Iets beter voor de huid bestaat niet.

Breng aan kort voor het slapen gaan. Afdeppen als je gaat slapen en pas ’s anderendaags de handen wassen. De handen worden er beslist mooier door en de nagels zullen niet zo gauw meer breken.