Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo vriezen je autosloten niet meer vast

De winter komt er dan toch aan en dus is het hoogtijd om je te voorzien tegen winterse ongemakken met de auto, zoals de sleutel die je niet meer kan bewegen in de autodeuren. De winter komt er dan toch aan en dus is het hoogtijd om je te voorzien tegen winterse ongemakken met de auto, zoals de sleutel die je niet meer kan bewegen in de autodeuren.

De winter komt er dan toch aan, want er is al nachtvorst voorspeld en ook overdag zou het in sommige delen van het land gaan vriezen. Die wintertoestand zijn we al lang niet meer gewoon en dus zijn we er ook minder goed op voorbereid.

Zorg er voor dat je altijd een ruitenkrabber en een spray in de koffer hebt liggen zodat je ten allen tijde snel een goed uitzicht kunt verzekeren. Het is trouwens verboden om met bevroren ruiten rond te rijden of ruiten waarvan slechts een deel werd vrijgemaakt.

Maar om te kunnen rijden moet je eerst in de wagen geraken. Vastgevroren deur moet je op voorhand voorkomen door bijvoorbeeld wat vaseline op de rubberen dichtingen aan te brengen. Op die manier zullen ze minder snel of niet dicht vriezen.

Maar dan de sloten. Soms gebeurt het dat je de sleutel gewoon niet kan omdraaien in het slot. Dan ben je wel gelukkig als je een afstandsbediende sleutel hebt. Maar toch is er een onmisbaar trucje als je de sleutel niet kan bewegen in het slot.

Wrijf wat ontsmettingsmiddel voor de handen op de sleutel. Je weet wel die gel die je in apotheken kan aanschaffen om de handen te ontsmetten nadat je een verkouden of grieperig persoon de hand hebt geschud. Deze gel bevat altijd alcohol en dat is dus ideaal om sloten te ontdooien of te beletten dat ze zouden vast vriezen. Wrijf wat ontsmettingsgel in de handpalm en breng die dan over op de sleutel.

Op die manier zal je altijd de auto kunnen openen en gevrijwaard blijven van winterse ongemakken met de autodeuren.