Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe vaak mag je je haar wassen?

Een mooi verzorgd kapsel, siert elke persoon. Het geeft meteen aan dat je een verzorgde persoonlijkheid bent. Maar daarvoor moet het haar goed behandeld worden en die tips krijg je hier van ons. Een mooi verzorgd kapsel, siert elke persoon. Het geeft meteen aan dat je een verzorgde persoonlijkheid bent. Maar daarvoor moet het haar goed behandeld worden en die tips krijg je hier van ons.

 

Over het wassen van het haar doen veel bakerpraatjes de ronde. Niemand lijkt echt te weten hoe vaak je je haar mag wassen en of je telkens shampoo mag of moet gebruiken.

Het antwoord is eenvoudiger dan gedacht: het ligt eraan wat voor soort haar je hebt. Dat is belangrijk om te weten hoe je het haar moet verzorgen, want een goed verzorgde haardos is eigenlijk het echte visitekaartje van je persoonlijkheid. Als je haar mooi verzorgd is, dan zie je er goed uit. Zo eenvoudig is dat.

Maar die verzorging, daar komt het op aan te weten hoe je het moet doen. Om te beginnen moet je voorkomen dat je haar bros of te droog wordt, dus moet het wel gehydrateerd worden. Een goede conditioner komt daarom altijd van pas.

De regel is dat als je dik haar hebt, je het wel om de drie dagen mag wassen, maar gebruik nooit te veel shampoo. Doe wat shampoo in de handpalm en meng dat eerst met water vooraleer je het op het haar doet. Nooit de shampoo rechtstreeks op de haren doen.

Is je haar dun en schriel, dan mag je het dagelijks wassen, maar opnieuw nooit de shampoo rechtstreeks op de haren doen. Bij dun haar is het ook verstandig om een goede conditioner te gebruiken.

Wie heel dik haar heeft, kan volstaan met het haar tweemaal of zelfs eenmaal in de week te wassen. Gebruik dan ook een hydraterende conditioner zodat uitdroging wordt voorkomen.

Als het haar beschadigd is, moet je voorzichtig zijn en niet te veel druk en wrijving uitoefenen op de haren.

Je mag de haren wassen met lauwwarm water, maar nooit met te heet water. Eindig met koud water, zodat de hoofdhuid goed doorbloed wordt. Het is ook een goede maatregel om bij het laatste spoelwater wat citroensap te voegen. Daardoor zullen je haren een mooie satijnglans krijgen en minder gemakkelijk vuil worden.