Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Ben je allergisch aan huisdieren? Wapen je nu!

Katten leveren het meest allergenen en zijn dus het gevaarlijkst voor allergiepatiënten. Katten leveren het meest allergenen en zijn dus het gevaarlijkst voor allergiepatiënten.

 

Uit onderzoek blijkt dat mensen die vroeg in contact komen met huisdieren minder last krijgen van allergie op latere leeftijd. Het immuunsysteem raakt er aan gewend en wapent er zich tegen. De immuniteit wordt er door versterkt.

Maar er zijn ook mensen die echt allergisch zijn aan huisdieren en dat valt niet zo goed mee. Heel wat kinderen en ook volwassenen blijken er allergisch voor te zijn.

Wanneer je allergisch bent voor huisdieren krijg je neusallergie in de buurt van katten of honden. Je begint te niezen, te snotteren en krijgt last van prikkende ogen. Het is een allergie die heel plotseling kan ontstaan. Zelfs nadat je 10 jaar lang probleemloos een dier in huis hebt gehad, kun je van de ene op de andere dag allergisch zijn. Vaak wordt gedacht dat het de haren van huisdieren zijn waarvan je allergisch wordt. Dit is onjuist. De allergische reacties worden voornamelijk veroorzaakt door huidschilfers die in de vacht van dieren zitten. Maar ook speeksel en urine (van katten en honden) of uitwerpselen (van duiven of parkieten) kunnen neusallergie veroorzaken.

Voor wie allergisch is voor huisdieren is er eigenlijk maar één oplossing: een nieuw baasje zoeken voor je huisdier. Nadat je dier het huis uit is, moet je je huis grondig schoonmaken om alle schilfers en stofdeeltjes te verwijderen. Onderzoek toont aan dat er jaren na verwijdering van een kat uit een huis nog steeds katte-allergenen in de kamers worden aangetroffen.

Overgevoeligheid voor huisdieren ontstaat door contact met een dier. Desondanks kan ook iemand die onregelmatig met dieren in aanraking komt overgevoelig worden. Katten zijn allergieveroorzakers bij uitstek: met hun allergieverwekkend speeksel likken ze hun vacht waarvan ze de haren met het allergene speeksel erop door het hele huis verliezen.

Wanneer je voor één hond allergisch bent, ben je voor alle honden allergisch. Het maakt niet uit of een hond lange of korte haren heeft. Veren van vogels veroorzaken zelden allergische reacties. Wel zitten er op die veren talloze mijten die op hun beurt wel neusallergie kunnen veroorzaken. Een oplossing is ook zichzelf minder gevoelig maken. Dat kan door de darmflora te saneren.

Probiotica is daarvoor uitstekend. Denk bijvoorbeeld aan Allobiose. Salsaparilla (Smilax) is een plant die ook de overgevoeligheid vermindert. Allobiose en Smilabell van Fytobell vind je in apotheken. Allobiose met CNK-bestelnummer: 2121-226 en Smilabell met CNK-bestelnummer. 1744-390 De lente is misschien nog ver, maar het is al goed zich nu te wapenen.

Je kan ze ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com