Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo breken eierschalen niet tijdens het koken

Een eitje bij het ontbijt: meer moet dat niet zijn om de dag heerlijk te beginnen. Maar een gebroken eierschaal is niet leuk. Dus verklappen we jullie hier een tip om dat te voorkomen. Een eitje bij het ontbijt: meer moet dat niet zijn om de dag heerlijk te beginnen. Maar een gebroken eierschaal is niet leuk. Dus verklappen we jullie hier een tip om dat te voorkomen.

 

Af en toe een eitje is lekker. Dagelijks een eitje mag ook en is nog lekkerder. Bovendien is komen vast te staan dat eieren weinig te maken hebben met de schadelijke cholesterol waar jaren geleden zoveel om te doen was. De hele theorie is herzien en dus mogen eieren weer. Bovendien kan je eieren op talrijke manieren klaar maken.

Bij het ontbijt is een roerei of een gekookt ei het lekkerst. Dus zet de waterketel op en kook je eitje. Het hangt er van af hoe je het wilt: half lopend, helemaal lopen of hard gekookt. Als je dat laatste verkiest dan gebeurt het vaak dat de schaal breekt tijdens het kookproces, met als gevolg dat eiwit lekt in het kookwater. Geen erg aantrekkelijke zaak ’s morgens bij het ontbijt.

Toch kan je het voorkomen dat de eierschaal gaat breken tijdens heet koken. Er is een heel eenvoudig trucje. Als je een eitje wilt koken moet je vooraleer je het ei in het water doet eerst een paar soeplepels azijn aan het water toevoegen. Dan het eitje erin. Om te beginnen zal het ei veel lekkerder smaken, maar de schaal zal helemaal niet meer breken. Zo krijg je een ongeschonden ei bij het ontbijt.

En zeg nu zelf: wat is er aantrekkelijker dan een mooi gekookt eitje zonder schaalbreuk bij het ontbijt.

Je dag kan niet meer stuk. Het ei ook niet, tenminste niet in het kookwater, wel als je er een dreun op geeft met het lepeltje, anders zou het wat moeilijker zijn om het te degusteren.