Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Als je hond een plasje maakte op je tapijt

Als je hond een plasje gemaakt heeft op je mooie tapijt is dat geen drama. Dankzij onze tip krijg je het zo weer schoon en zuiver. Als je hond een plasje gemaakt heeft op je mooie tapijt is dat geen drama. Dankzij onze tip krijg je het zo weer schoon en zuiver.

 

Als je hond goed is afgericht en hij op tijd naar buiten kan, is er meestal geen probleem: hij laat zijn plasje wel hier of daar tegen een boom, een steen of een schutting achter. Maar het kan toch wel eens gebeuren dat je niet op tijd was om hem te “luchten” zodat het plasje op je mooie tapijt werd achtergelaten.

Het helpt helemaal niet om de hond het af te leren door hem met de snoet in zijn eigen plas te duwen. De hond begrijpt dat niet als een logische straf. Je kan maar beter op tijd zijn en met het beestje naar buiten trekken.

Maar wat doe je dan met het tapijt?

Dat is helemaal niet naar de vaantjes of verloren en je moet er ook niet mee naar de stomerij. Heel eenvoudig: neem een aantal vellen keukenpapier om daarmee zo veel mogelijk van de plas te absorberen. Leg er voortdurend nieuwe vellen keukenpapier op, tot de vlek bijna helemaal droog is. Strooi nu kwistig natriumbicarbonaat op de vochtige vlek en laat een nachtje zitten.

Om te beginnen zal het natriumbicarbonaat de geur wegnemen, maar ook de vlek. ’s Anderendaags kan je het poeder natriumbicarbonaat gewoon met de stofzuiger opzuigen.

Als er eventueel nog vlekken of kleurverschillen op zitten, kan je de vlek nog wat deppen met een vodje gedrenkt in azijn. Dan is het leed geleden en weet jij dat je voortaan op tijd en stond met de hond naar buiten moet.