Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo maak je je sneeuwschop ideaal winterklaar

Van zodra het gaat sneeuwen moet je sneeuw ruimen. Daarvoor heb je een goede schop nodig, maar die kan je nog optimaler laten werken dankzij onze tip. Van zodra het gaat sneeuwen moet je sneeuw ruimen. Daarvoor heb je een goede schop nodig, maar die kan je nog optimaler laten werken dankzij onze tip.

 

Het sneeuwt wel nog niet, maar dat dachten we vorig jaar ook: “we zullen er aan ontsnappen”. Neen dus! Komen zal het. De vraag is of je voldoende uitgerust en toegerust bent om de sneeuw te ruimen?

Weet je dat je wettelijk verplicht bent om je stoep en voetpad sneeuw- en ijsvrij te houden en dat als iemand zou uitglijden op je besneeuwde voetpad, je ook verantwoordelijk bent? Als je dan niet goed verzekerd bent zou dat wel eens een dure uitschuiver kunnen worden.

Sneeuw ruimen en ijsvrij houden van je voetpad is dus de boodschap. Wat heb je daar voor nodig? Zout, uiteraard zodat het ijs kan smelten, maar voor vooral ook een goede sneeuwschop. Die kan je tegenwoordig overal kopen. Schaf je liefst eentje in metaal aan, want als er ijs onder de sneeuw zit zijn de plastic modellen snel gescheurd of gebroken.

Maar er is meer: als de sneeuw van goede kwaliteit is dan blijft die na elke schep aan de sneeuwschop kleven. Dan moet je telkens met de schop omgekeerd op de straat of de rand van de stoep kloppen om die er weer af te krijgen. Dat is niet goed voor de schop, maar ook niet goed voor je zenuwen. Daar hebben wij iets op gevonden.

Nu het nog tijd is en de sneeuw nog niet met bakken uit de lucht valt, kun je best je sneeuwschop voorbereiden. Wrijf daarom de schop nu in met autowax, die je normaal zou gebruiken om de auto te waxen oftewel zogenaamd te “simoniseren”. Daardoor gaat de sneeuwschop niet alleen blinken, hoewel dat niet de bedoeling is, maar gaat ook beter glijden, wat wel het beoogde resultaat geeft. De sneeuw zal op die manier niet meer aan je schop blijven  kleven en daardoor kan je de klus veel gemakkelijker klaren. Laat de sneeuw nu maar komen… de schop erin en de sneeuw er weer af! Dat is nu eens de echte sneeuwpret, zoals ze dat plegen te noemen.