Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Ideale plantverzorging… Zo blijven je kerststerren langer mooi

Kerststerren zijn gevoelige planten in verband met water geven. Als je ze op de juiste manier verzorgt, zullen kerststerren langer overleven. Kerststerren zijn gevoelige planten in verband met water geven. Als je ze op de juiste manier verzorgt, zullen kerststerren langer overleven.

 

In deze periode van het jaar heb je niet veel genot van mooie bloemen. Er zijn wel groenblijvende planten en er zijn natuurlijk orchideeën die het hele jaar verkrijgbaar zijn, maar de plant die van nature in deze periode van het jaar best gedijt is de kerstster. Aan deze periode dankt ze trouwens ook haar naam.

Maar veel mensen weten niet goed hoe ze die plant moeten verzorgen: ofwel staat ze te dicht bij de verwarming, ofwel krijgt ze teveel water en het gevolg daarvan is dat ze op korte tijd wegkwijnt, terwijl dat normaal een plant is die vanzelf lang meegaat, op voorwaarde dat je de juiste manier van verzorgen te pakken hebt.

Eigenlijk moet je weten dat kerststerren in feite woestijnplanten zijn. Dat betekent dus dat ze niet te veel water moeten hebben. De meeste kerststerren sterven dan ook als gevolg van wortelrot en dat vindt zijn oorzaak in het overdreven water geven. Zeker als de plant nog altijd in een doorzichtige folie gewikkeld is, moet je voorzichtig zijn.

Belangrijk met stip op één: haal de folie weg, zodat de plant kan ademen. En geef geen water, maar leg af en toe een ijsblokje op de grond van de pot.

Dat klinkt misschien een beetje vreemd voor een woestijnplant, maar een ijsblokje smelt langzaam en geeft dus maar met mondjesmaat water af aan de plant. Dat kun je dus eigenlijk een soort druppeltechniek noemen voor het water geven. De plant waardeert dat meer dan wanneer je met de gulle gieter tewerk zou gaan. Gelijkmatig en geleidelijk water geven, is dus van vitaal belang voor deze winterplant. Op die manier ga je wortelrot en vroegtijdige dood van de plant tegengaan.