Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Last van slechte adem? Tong borstelen en Digesbiose helpen!

Riekende adem door dysbacteriose in de darmen, (neem een goed probioticum zoals Digesbiose) of bacteriën op de tong. Tong poetsen is één, darmen weer saneren, is een tweede opdracht. Riekende adem door dysbacteriose in de darmen, (neem een goed probioticum zoals Digesbiose) of bacteriën op de tong. Tong poetsen is één, darmen weer saneren, is een tweede opdracht.

 

Een onfrisse adem, daar merk je misschien zelf weinig van, maar de omgeving heeft er des te meer last van. Het probleem is dat veel mensen daardoor afstand gaan houden, de tijd die ze omgaan met jou gaan beperken, of dat je zelfs helemaal gemeden wordt en dat zou erg zijn.

Het is te hopen dat je er door iemand attent op gemaakt wordt dat er wat hapert aan de adem, anders kan je er weinig aan doen, want zelf merk je het niet.

Sla niet in paniek, er is heel gemakkelijk iets aan te doen, tenzij het om een gevolg van een ziekte gaat zoals een ontsteking in de neus of de bijholten, of rottende tanden en dan moet je een arts of een tandarts opzoeken. Soms kan het zelfs nog erger zijn.

Maar meestal is een riekende adem het gevolg van bacteriën in de mond en vooral op de tong.

Veel mensen met een riekende adem gaan een maskerende mondspray gebruiken, of een kauwgom, maar de echte oplossing is veel eenvoudiger en doeltreffender.

Om duidelijk te zijn: een riekende adem kan verschillende oorzaken hebben en ze zijn lang niet allemaal onschuldig. Zo kan achter een onwel riekende adem een longprobleem schuilen, kunnen rottende tanden of tandwortels de oorzaak zijn, maar ook moeilijkheden met de lever of darmproblemen aan de basis liggen van het ongemak. En dat zijn toch niet de minste van de problemen die men kan meemaken, hoewel de oorzaak doorgaans veel onschuldiger is: bacteriën op de tong.

Natuurlijk kan je zelf al wat aan de symptomen veranderen door ’s morgens na het opstaan de tong goed te borstelen met een tandenborstel. Telkens de tandenborstel na elke borstelstreek goed afspoelen onder stromend water. Als de tong schoon is, zal de geur ook wel verdwijnen, maar toch moet de oorzaak worden opgespoord. Bij de meeste mensen ligt die in een slechte spijsvertering. Opnieuw in evenwicht brengen van de darmbacteriën zal meestal het probleem oplossen en dat kan met goede probiotica. Je kan uiteraard ook gebruik maken van een tongschraper en die vind je in elke apotheek. En doorgaans is het probleem gemakkelijk op te lossen.

Een goed probioticum is bijvoorbeeld Digesbiose van Fytobell. Je vindt het in apotheken met CNK-bestelnummer: 1752-278. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com