Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Sterke drang naar suiker: opgepast voor candida-schimmel

Veel mensen hebben last van schimmelinfecties zonder het zelf te weten. Veel mensen hebben last van schimmelinfecties zonder het zelf te weten.

 

Teveel suiker is nergens goed voor, evenals geraffineerde producten. Het kan wel eens lekker zijn, maar als je er dagelijks en teveel van gebruikt protesteert het lichaam, want het is niet gemaakt voor kunstmatige dingen. Suiker en geraffineerde koolhydraten kunnen zo een belangrijk deel van je gezondheid bepalen.

Hetzelfde kan gezegd worden van sommige geneesmiddelen, want kunnen antibiotica soms een leven redden, dan kunnen ze anderzijds het leven ook wel serieus bemoeilijken en je erg veel hinder bezorgen. Zo is het bekend dat zowel suiker als antibiotica gerelateerd kunnen zijn aan schimmelinfecties.

Natuurlijk weet je of je het slachtoffer bent van een schimmelinfectie of candida als er overdreven jeuk, irritatie, opzwellen van genitaliën, prikkend gevoel en buikklachten zijn. Maar lang niet altijd zijn er zo’n duidelijke symptomen en moeten we secundaire kenmerken observeren.

Zo is een van de duidelijkste kenmerken van een mogelijke candida-infectie, de sterke drang naar zoetigheden vlak na het eten. Sommige mensen moeten al meteen na het eten naar de koelkast om chocolade, gebakjes, snoep te verorberen, terwijl de maaltijd nog maar pas achter de rug is. Het kan ook het gevolg zijn van een hypoglycaemie, maar dat kan blijken uit een bloedonderzoek. Uiteraard kan een faecesonderzoek uitsluitsel geven over de aanwezigheid van overdreven veel schimmels in de ontlasting, terwijl een gewoon bloedonderzoek niet toereikend is. Een levend bloedanalyse volgens het principe van prof. Vincent kan wel informatie geven.

In dat geval moet een behandeling volgen met antioxidantia, vitamine C, vitamine E en vooral ook zink en schimmeldodende middelen zoals Molkosan. Uiteraard is het verkeerd de candida te willen voeden met suikergoed en snoep. Best van al kan een anti-schimmeldieet worden gevolgd, waarbij ook biergist wordt vermeden, ook geen bieren worden gedronken, en evenmin champignons worden gebruikt.