Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Krabbende katten kunnen je lelijke ontstekingen bezorgen

Een beet of krab van een kat kan erg veel pijn doen, maar vooral lelijk ontsteken. Grondig ontsmetten is de boodschap en ook Echinabell gebruiken, dat is goed om ontstekingen te voorkomen. Een beet of krab van een kat kan erg veel pijn doen, maar vooral lelijk ontsteken. Grondig ontsmetten is de boodschap en ook Echinabell gebruiken, dat is goed om ontstekingen te voorkomen.

 

Een kat in huis? Het gezelligste huisdier dat je eenzaamheid doorbreekt en altijd voor warm gezelschap zorgt. Veel mensen voelen zich minder eenzaam als ze een kat in huis hebben en in deze periode van het jaar is dat dubbel van belang.

Maar katten kunnen je ook narigheid bezorgen! Van alle dieren die in onze omgeving vertoeven en wonen, zijn dierenartsen het meest bang van katten. Als we de statistieken mogen geloven dan worden driekwart van alle beten, krabben of andere verwondingen die dierenartsen tijdens het verzorgen of behandelen van huisdieren oplopen, veroorzaakt door katten.

Honden hebben de reputatie gevaarlijk te zijn, maar het is slechts zelden dat een hond echt bijt. Dat bijten komt trouwens des te minder voor als het baasje ook bij de ingreep aanwezig is. Katten daarentegen luisteren niet naar bevelen, hebben een minder hechte band met het baasje, maar zijn des te agressiever als ze zich bedreigd voelen door een vreemd persoon zoals een dierenarts. Beten en krabben zijn dan ook veel voorkomende verwondingen in de praktijk van een dierenarts. Maar ook het baasje loopt het risico geregeld „spelend” gekrabd te worden en met dergelijke verwondingen moet men voorzichtig zijn, want kattennagels dringen diep in de huid door en deponeren daar een boel gevaarlijke bacteriën.

Als men gekrabd wordt door een kat is het van groot belang de verwondingen meteen uit te wassen met zeep en veel water en mogelijks te ontsmetten. Een kattenbeet of krab kan lelijk ontsteken en vooral ook lang pijn doen en zelfs moeilijk genezen. Ook kinderen in het gezin moeten er op gewezen worden van meteen een kattenkrab uit te wassen met veel water en grondig te ontsmetten. Op die manier kunnen ze veel problemen voorkomen. Bij wijze van voorzorg kan je ook Echinacea toepassen zodat ontstekingen nog meer voorkomen worden.

Een goed preparaat daarvoor is Echinabell van Fytobell.

Je vindt het in apotheken met CNK bestelnummer: 2898-963. Je kan het ook online bestelen via www.almed.be of via www.boverte.com.