Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Lusteloos en gebrek aan fut: misschien heb je te weinig co-enzym Q10 ?

Lusteloosheid, zich emotioneel niet goed voelen en gebrek aan fitheid hebben vaak te maken met een tekort aan co-enzym Q10. Lusteloosheid, zich emotioneel niet goed voelen en gebrek aan fitheid hebben vaak te maken met een tekort aan co-enzym Q10.

 

We weten steeds meer hoe het lichaam functioneert. Zo weten we ook meer van welke stoffen belangrijk zijn voor welke organen en wat de elementen of oorzaken zijn van tekorten en ziekte. Stress is er daar ééntje van, hoewel het een modewoord geworden is waar alle moderne kwalen worden aan opgehangen. Vaak worden externe en emotionele factoren ten onrechte als schuldige aangeduid, omdat ook scheikundige elementen die afkomstig zijn uit een ontoereikende voeding of absorptiegebrek even goed verantwoordelijk kunnen zijn.

Zo hebben steeds meer mensen hebben last van lusteloosheid en gebrek aan energie. Met andere woorden, ze voelen zich niet goed in hun vel, kunnen hun werk, hun gezin, zelfs het leven amper nog aan. In veel gevallen is de oorzaak hiervan een gebrek aan het co-enzym Q10. Dit speelt namelijk een belangrijke rol in de energiestofwisseling in onze cellen. Uiteraard kunnen ook ander stoffen zoals lithium en chroom, ook een belangrijke rol spelen.

Co-enzym Q10 komt van nature voor in de voeding, o.a. in sojabonen en vette vissoorten. Het lichaam kan deze stof ook zelf aanmaken. Naarmate we ouder worden, neemt de eigen aanmaak én het vermogen om Q10 uit de voeding om te zetten af. Met als gevolg: vermoeidheid, lusteloosheid en een minder krachtig immuunsysteem. Aanvulling kan dus helpen.

Een belangrijke taak van het co-enzym Q10 is ook het voorkomen van bloedstolsels die de zuurstoftoevoer naar het hart hinderen. Daarnaast kan deze stof in combinatie met vitamine E de oxidatie van het slechte cholesterol (LDL) voorkomen. Ook blijkt Q10 in combinatie met vitamine E en selenium effectief bij aderverkalking. Bovendien is co-enzym Q10 ook van nut bij de preventie van paradentose en het voorkomen van tandvleeslijden. Patiënten die veel last hebben van ontstekingen aan het tandvlees, hebben baat bij het toedienen van Q10. Maar ook bij hartlijden en vooral bij slapte, vermoeidheid en emotionele overdruk heeft co-enzym Q10 zijn nut bewezen. Emotioneel welzijn, zich goed voelen in zijn vel heeft dus meer met voeding en scheikunde te maken, dan men op het eerste gezicht geneigd is te denken.

Het is goed om de moderne voeding aan te vullen met een sterk voedingssupplement dat je zal helpen je hart en bloedsomloop gezond te houden en ook stress te bekampen en je levenslust terug te geven. Een goed preparaat is Q10 complex van Fytobell. Je vindt het in apotheken met CNK-bestelnummer 2595-841. Je kan het ook online bestellen via www.almed.be en via www.boverte.com.