Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Fruit: gezondste en goedkoopste snoep en vervang suiker door stevia

Fruit is driemaal goedkoper dan snoep, maar veel gezonder en ook Stevia heeft niet de nadelen van suiker. Fruit is driemaal goedkoper dan snoep, maar veel gezonder en ook Stevia heeft niet de nadelen van suiker.

 

We weten intussen allemaal dat teveel suiker niet goed is: niet voor hart en bloedvaten, niet voor de pancreas, niet voor de immuniteit, voor schimmelziekten en zelfs in verband met kanker.

Suiker wordt nochtans aan veel producten toegevoegd, de lobby heeft flink werk geleverd. Artsen raden dan ook af dat jonge kinderen te veel en te vroeg aan suiker beginnen. Ze worden zwaarlijvig, maar ze belasten ook hun organisme enorm. Frisdranken zijn een grote boeman. Wil je gezond blijven, vermijd ze en vervang suikerrijke snoep door fruit.

Trouwens heel wat moderne ziekten worden veroorzaakt door een oververzuring van het organisme. Dat is het gevolg van een zuurresidu in het mesenchym, de ruimten van de cel waar vocht wordt opgeslagen en de energie wordt opgebouwd. We kunnen invloed uitoefenen op de stofwisseling door vooral anders te gaan eten.

Zuur reagerend voedsel is vooral: suiker, koffie, chocolade, snoep, vlees, brood, geraffineerde producten, harde vetten. Alkaliserend of basisch reagerend voedsel is bijna alle groente, inclusief aardappelen, (behalve peulvruchten) en fruit. Wie snel van sommige soorten hoofdpijn, en van reumatoïde aandoeningen verlost wil geraken, kan beter overschakelen op alkaliserend voedsel, dus meer fruit en groenten en volkorenproducten in de plaats van geraffineerde kost. Vergeet ook niet dat koffie sterk verzurend werkt.

Iemand kan zelfs een acute reuma-aanval krijgen na het drinken van koffie of het eten van chocolade. Er mag vooral niet uit het oog worden verloren dat fruit driemaal minder kost dan snoep. Gezondheid is dus driemaal goedkoper dan de kans op ziekte. Het komt vooral op een gewoonte aan en die kan aangeleerd worden. Het oude spreekwoord: blijf gezond, snoep een appel is dus helemaal geen fantasie.

Bovendien hoef je ook nergens suiker aan toe te voegen, want er zijn gezondere alternatieven zoals Stevia, dat 200 maal zoeter is dan suiker, maar geen calorieën aanbrengt en niet verzurend werkt.

Denk aan Stevabell van Fytobell om je klassieke recepten toch toe te passen, maar dan zonder suiker, maar even zoet.

Je vindt Stevabell “strooisuiker” in de apotheek met CNK-bestelnummer 2950-988. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com. (Het bestaat ook in “klontjes en vloeistof.)