Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo krijg je meer orde en overzicht in je keuken

Om prettig te werken in de keuken moet je meteen kunnen zien wat je voorraad is en of er iets ontbreekt. Dankzij onze tip wordt dat voortaan gemakkelijk! Om prettig te werken in de keuken moet je meteen kunnen zien wat je voorraad is en of er iets ontbreekt. Dankzij onze tip wordt dat voortaan gemakkelijk!

 

Je gaat wekelijks boodschappen doen? Of misschien dagelijks? Als je dat dagelijks doet, dan heb je veel tijd wellicht en moet je het als ontspanning en een vorm van beweging bekijken. Maar als je wekelijks of misschien om de veertien dagen boodschappen doet, dan haal je grotere volumes en meerdere verpakkingen van het zelfde product in huis.

Het gevolg daarvan is dat je op de duur grote en veel kartons in de voorraadkast van je keuken hebt staan. Dat is niet overzichtelijk en lijkt ook heel rommelig. Dat brengt ook mee dat je veel tijd verliest door het gepaste artikel te zoeken in dozen die niet altijd duidelijk maken wat de inhoud is. Soms staan er enkel barcodes op vermeld en dan kan je verschillende dozen gaan open maken vooraleer je het artikel vindt dat je nodig hebt.

Daar zijn verschillende trucjes voor. Je kan bijvoorbeeld met een markeerstift de inhoud op de voorkant van de dozen schrijven. Op die manier zal je later veel zoekwerk worden bespaard. Maar je kan ook de dozen leeg maken en de inhoud achter elkaar rangschikken in de voorraadkast: zo’n beetje zoals de waren tentoongesteld zijn in het warenhuis of de kruidenierswinkel.

Zo krijg je altijd één product in de merkverpakking aan de voorkant te zien en dan weet je meteen waarover het gaat. De andere reservepakken zet je er gewoon achter.

Nu kan je de kartonnen dozen weggooien. Van zodra er nog maar één of een paar van die producten overschieten, weet je meteen dat je nieuwe moet gaan kopen.

En als het producten zijn die je niet meer gaat kopen, of waarvan je maar eentje hebt, dan kan je een mandje in de voorraadkast zetten en daar alles ingooien dat je zelden gebruikt of dat je niet meer wenst aan te schaffen. Zo zie je ook duidelijk wat je wèl of niet moet aanschaffen.

En… wat vooral belangrijk is: je keukenkast zal er veel overzichtelijker uitzien, je zal met veel meer orde en dus ook met veel meer plezier in de keuken kunnen werken en bovendien zal je ook nooit meer zonder voorraad vallen, want het is met deze methode meteen duidelijk wat de evolutie van de voorraad is. Opgeruimd staat netjes!