Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo verwijder je mijten uit je hoofdkussens

Mijten op je hoofdkussens? Die heb je zeker! Maar je kan ze ook gemakkelijk verwijderen dankzij onze tip. Mijten op je hoofdkussens? Die heb je zeker! Maar je kan ze ook gemakkelijk verwijderen dankzij onze tip.

 

Denk niet dat mijten het gevolg zijn van onhygiënisch gedrag. Mocht je in honderd huizen de hoofdkussens onder de microscoop houden, dan zal je in die honderd hoofdkussens mijten vinden. Het is een natuurlijk verschijnsel waar niemand aan ontsnapt, maar het is niet prettig dit te weten. Ze zijn ongevaarlijk, behalve als je natuurlijk hyper-allergisch bent. Maar je kan er wel wat aan doen en dat is het goede nieuws.

Eigenlijk kan je op heel eenvoudige wijze van de mijten verlost geraken. Om te beginnen worden ze geneutraliseerd door vrieskou. Je kan de kussens dus in de diepvrieskast laten liggen gedurende een nacht. Wel eerst in plasticfolie inpakken. Maar de mijten worden gedood door de vriestemperaturen. Lage temperaturen zijn niet gunstig voor deze “beestjes”. Daarom het bed ook open leggen en de ramen openen van de slaapkamer, zeker ook als het buiten vriest. Dat verfrist het bed en liquideert ook de mijten.

Maar er is nog een truc en die is super simpel! Leg elke week je hoofdkussens eens in de droogtrommel en laat de droogcyclus afwerken. Je kan er zelfs een drupje van je geliefde parfum op druppelen zodat ze na de droogcyclus ook heerlijk fris ruiken.

Je hoeft het niet uren aan een stuk te doen, amper vijftien minuten is voldoende. De mijten worden verwijderd en de muffe geurtjes en plekken zijn meteen ook verdwenen. De kussens zullen er ook veel luchtiger uit tevoorschijn komen en het wordt heerlijk om daar je moede hoofd op te rusten te leggen.

Herhaal deze behandeling elke week en je zal veel minder last hebben van allergieën en ook veel rustiger en heerlijk zacht slapen zonder mijten om je hoofd.