Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Last van pelletjes haarroos? Wrijf een ui op je hoofd!

Haarroos moet in de eerste plaats van binnenuit worden aangepakt, maar de harde aanpak van buitenaf moet worden vermeden: geen warme lucht bij het föhnen. Haarroos moet in de eerste plaats van binnenuit worden aangepakt, maar de harde aanpak van buitenaf moet worden vermeden: geen warme lucht bij het föhnen.

 

Veel mensen hebben er last van, ook jonge mensen: haarroos. Haarroos doet geen pijn, beïnvloedt de gezondheid niet, je wordt er straatoud mee, maar het is wel erg vervelend. Als je voortdurend witte vlokjes op je donkere jas of pull vindt, geeft dat een weinig verzorgde en zeker onappetijtelijke aanblik.

Veel mensen kopen speciale shampoos in de hoop dat ze de kwaal daarmee de baas te worden, maar eigenlijk doen ze niets aan de oorzaak. Gevolg: ze kunnen op de duur dagelijks het haar wassen met een speciale shampoo en toch blijven de witte pelletjes van tussen de haren dwarrelen.

Zwavel is daarvoor een uitstekend product en die heb je gratis in de hand als je een ui doormidden snijdt en daarmee de hoofdhuid inwrijft. Als dat een paar dagen achtereenvolgens gebeurt net voor het haarwassen, zal het probleem stelselmatig verbeteren.

Toch zijn er andere maatregelen die moeten worden genomen: geen kleurspoelingen meer en geen bleekmiddelen meer gebruiken voor de haren. Het permanenten van het haar is eveneens nadelig, omdat daardoor de haarschacht beschadigd wordt. Als je een kam of haarborstel gebruikt moet je er voor zorgen zo weinig mogelijk de hoofdhuid te irriteren, want dan laten de pelletjes los en komen er steeds nieuwe in de plaats. Opletten met hoeden en petten, want het warme vochtige klimaat onder het hoofddeksel maakt dat de huid weker wordt en gevoeliger om pelletjes te vormen. Krabben is natuurlijk uit den boze.

Maar wat de meeste mensen wel doen en wat ze best helemaal niet doen is het haar warm föhnen. Daardoor drogen de opperhuid en de haren uit en gaat het lichaam automatisch meer sebum afscheiden. Uiteindelijk leidt dat tot een steeds erger wordende pelletjes-kwaal. Natuurlijk is een gave huid ook het resultaat van een goede inwendige verzorging. Gezonde voeding met voldoende vitamines A en B zijn van belang voor de huid: betacarotenoïden bijvoorbeeld uit wortelen, broccoli en rode biet en vitamine B uit biergist en volkorenproducten kunnen de huid van binnenuit weer gezond maken.