Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Droge huid? Drink je wel voldoende?

Schoonheid komt in de eerste plaats van binnenuit, omdat de huid goede voedende bestanddelen moet krijgen via de voeding. Maar vergeet vooral niet voldoende water te drinken, zodat de huid niet schraalt wordt en uitdroogt. En natuurlijk is Aloë Vera van Ellen Dee uitermate geschikt voor het bewaren van een jonge huid. Schoonheid komt in de eerste plaats van binnenuit, omdat de huid goede voedende bestanddelen moet krijgen via de voeding. Maar vergeet vooral niet voldoende water te drinken, zodat de huid niet schraalt wordt en uitdroogt. En natuurlijk is Aloë Vera van Ellen Dee uitermate geschikt voor het bewaren van een jonge huid.

 

Iedereen weet dat je de huid moet hydrateren om die lang jong en gaaf en mooi te houden. Een droge huid veroudert en rimpelt sneller. Uiteraard moet goede voeding er voor zorgen dat de huid de nodige voedingsstoffen aangeleverd krijgt, maar je kan er vanaf de buitenkant ook veel aan doen en daar moet je vooral in deze periode van het jaar aandacht aan besteden.

Vooral in de winter klagen veel mensen over een droge huid. Ze beginnen dan met zalfjes en crèmes te smeren om meer vocht in de huid in te brengen. Dat is onbegonnen werk als er te weinig vocht in het lichaam aanwezig is. Daarom is het nuttig de kwaal van binnenuit aan te pakken, want in de winter blijven veel mensen binnen, de te droge lucht door centrale verwarming heeft een uitdrogend effect, maar vooral te weinig drinken en opnemen van vocht is oorzaak van droge schrale huid.

Vaak drinken de meeste mensen verkeerde drankjes: alcohol en koffie, want allebei zijn ze vocht afdrijvend. Wie koffie drinkt moet nadien meer water tot zich nemen om de vochtbalans weer op peil te brengen.

Typisch voor een vochtarme winterhuid zijn de witte gerstekorreltjes. De crèmes die erop gesmeerd worden helpen amper, want als er niet voldoende vocht is, kunnen ze ook geen vocht binden aan de huid. Daarom krijgen patiënten de raad zeker twee liter water per dag te drinken, liever een kruidenthee, groentesoep of groentebouillon, maar zeker geen koffie of alcohol, daardoor droogt de huid namelijk nog meer uit.

En zoals we het altijd al geweten hebben wordt het nu ook bevestigd: gezondheid en schoonheid gaan samen en... schoonheid komt van binnenuit. Wie te weinig drinkt, krijgt sneller rimpels en laat zijn huid ook sneller verouderen. Dus eerste opdracht is voldoende water drinken. En pas daarna kan je heil verwachten van een goed uitwendig middeltje. Om die huid voldoende vocht aan te leveren kan je best gebruik maken van Aloë Vera. Denk daarbij aan de Aloë Vera-crème van Ellen Dee. Je vindt er alles over op de website: www.ellendee.be.

Je kan die ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.