Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Winterkou: vitamine C en Echinacea versterken je afweer?

De winter is in het land en dus moet je je weerstand versterken dankzij vitamine C en Echinabell. De winter is in het land en dus moet je je weerstand versterken dankzij vitamine C en Echinabell.

 

We hebben een ferme kneep van de winter gehad. Van korte duur misschien, want vandaag en volgende week is het alweer zachter, maar daar schuilt precies het gevaar in: de weerstand wordt extra op de proef gesteld. Gevolg: er zijn meer verkouden en grieperige mensen dan als het constant dezelfde temperatuur blijft. Als de natuurlijke afweer verzwakt is, loopt men automatisch meer kans ziek te worden. Alleen vanwege het vervelende weer blijven velen binnen. Ze komen alleen nog buiten als het niet anders kan, of doen alles met de wagen, hebben zelfs geen lichaamsbeweging meer. Een kleine wandeling maken, het lichaam en de longen verluchten, de kans geven de benen te strekken, hart en bloedsomloop wat te belasten, zijn echt nodig om gezond te blijven.

Het menu ziet er in het koude seizoen ook minder gevarieerd uit dan in de zomer. Minder fruit, minder verse groenten, meer fantasiekost en klare hapjes uit blik, om van de zoete en vette geraffineerde spijzen rond de feestdagen maar te zwijgen… Het lichaam krijgt te weinig vitaminen naar binnen. Ook stress en het overmatig gebruik van alcohol en tabak zijn er verantwoordelijk voor. De lokalen waar wordt gewerkt en gewoond worden in de winter ook minder vaak verlucht, zodat de kwaliteit van de ingeademde lucht er ook al niet toe bijdraagt dat verkoudheden, griep en allerlei aandoeningen van de luchtwegen worden voorkomen.

Wie voldoende vitamine C neemt, heeft de mogelijkheid gemakkelijker weerstand te bieden tegen infecties. Verkoudheden en virale aandoeningen zoals griep genezen sneller en gemakkelijker bij wie voldoende vitamine C krijgt.

Het lichaam heeft door middel van de vitamine C gemakkelijker de mogelijkheid om giftige stoffen te neutraliseren. Gebleken is ook dat vrouwen die bij dezelfde maaltijd een grote hoeveelheid vitamine C gebruiken, hun ijzerabsorptie soms met de factor 3 vergroten.

Er worden meer rode en witte bloedlichaampjes gevormd, dank zij vitamine C. En zowel moeheid evenals huidverwondingen genezen sneller dankzij vitamine C. Eén grapefruit of pompelmoes per dag is al voldoende om zijn dagelijkse behoefte te dekken. Alle vruchten en groenten, maar vooral zuurkool, vers fruit en ook rozebottels zijn erg rijk aan vitamine C. Een soeplepel gemalen rozebottels voorziet ook in de dagelijkse behoefte.

Wie een tekort heeft aan deze vitamine heeft gemakkelijk af te rekenen met bloedend tandvlees en het kan ook leiden tot extra vermoeidheid en een verzwakt concentratievermogen. De vaatwanden van de hartslagaders worden ook sterker wordt door vitamine C. Het is bovendien een sterke antioxidant die zowel tegen kanker als tegen infectieziekten beschermt.

En natuurlijk is er het al lang bekende Echinacea dat de weerstand een boost geeft door de witte bloedlichaampjes alerter te maken. Een uitstekend middel daarvoor is Echinabell van Fytobell. Neem het elke dag als de letter “R” in de naam van de maand zit.

Je vindt Echinabell van Fytobell in de apotheek met CNK-bestelnummer: 2898-963. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.