Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Slanker tegen de feestdagen: Appelazijn: een geschenk van de natuur

Wil je vermageren tegen de feestdagen? Dat kan, dankzij onze geweldige tip. Wil je vermageren tegen de feestdagen? Dat kan, dankzij onze geweldige tip.

 

Je krijgt wellicht bezoek tijdens de eindejaarsdagen en je wilt er op z’n voordeligst uitzien? Je wilt er een feestje van maken? Groot gelijk, want elk tijdstip van het jaar kan je er op z’n mooist uitzien en dus ook een feestje bouwen. Maar rond deze tijd slaan veel mensen in paniek, want het winterspek begint zich af te tekenen onder de kleding en dat moet er zo snel mogelijk weer af, want de foto’s zullen je jaren later nog herinneren aan die familiebijeenkomst waarbij opmerkingen over je “goed-leven-taille” zijn gemaakt.

Wel dat kan. Je kan op een paar weken tijd minstens twee tot drie kilo verliezen zonder dat je er veel moeite moet voor doen. Het geheim: appelazijn. Niet dat je nu mag beginnen schransen en alle koekjes uit de trommel opeten, want de kilo’s vliegen er toch vanaf… Helemaal niet. Je moet voorzichtig blijven met geraffineerde koolhydraten, suiker, snoep, frisdranken en fantasiekost zoveel mogelijk uit de weg gaan. Maar je kan het metabolisme wel aanzwengelen om meer en sneller vet te verbranden.

Appelciderazijn is een natuurlijk product dat ontstaat bij de gisting door de natuurlijke suikers in appelen. De bacteriën zetten het om in alcoholen en tenslotte in azijn. Het belangrijkste bestanddeel is azijnzuur, maar dan wel met alle co-factoren die typisch zijn voor de gisting van appelen.

Appelazijn is daardoor erg goed voor de gezondheid, want het helpt ook bij een lastige maag en een moeilijke vertering, bij een zere keel als je er mee gorgelt, voorkomt indigestie en “maagbrand”, is goed tegen zowel constipatie als tegen diarree en je kan er zelfs de huid mee behandelen, want wratten en vlekken verdwijnen op korte tijd als je appelazijn toepast bijvoorbeeld met een wattenstaafje.

Maar een zeer prettig effect van het nuttigen van appelazijn is vermageren omdat het de vetstofwisseling stimuleert. Dat is recent wetenschappelijk bewezen. Als je elke dag een soeplepel appelazijn in een half glas water inneemt een kwartiertje voor het eten, dan heeft dat een gunstig effect op de vetverbranding. Op een paar weken tijd kan je zo twee tot drie kilo verliezen.

Opgelet, appelazijn is wel degelijk zuur en kan dus ook het gebit aantasten. Dus moet je onmiddellijk nadien wat water drinken en dat in de mond laten “walsen” vooraleer door te slikken. Maar het prettige is dat je lichaamsvet vermindert en zelfs de triglyceriden, wat gunstig is bij de preventie van hart- en vaatziekten. Wees evenwel matig, je kan dit best niet het hele jaar rond continu toepassen. Maar af en toe een kuur kan helemaal geen kwaad.

Zo zal je er op z’n voordeligst bijlopen tijdens de jaarwisseling en de familiebijeenkomsten.