Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo maak je je schoenen waterdicht voor de winter

Je kan je mooiste schoenen ook in een wip waterdicht maken door onze eenvoudige tip toe te passen. Je kan je mooiste schoenen ook in een wip waterdicht maken door onze eenvoudige tip toe te passen.

 

Het wordt winter. Het is eigenlijk winter, want de eerste winterprik hebben we deze week en dezer dagen al meegemaakt. Nog wel geen sneeuw, maar wel al een bevroren wegdek en dat kan gevaarlijk worden. Het wordt nog gevaarlijker als er sneeuw bij komt en smelt-ijs. Niet enkel voor de voertuigen is het dan uitkijken op de weg, ook voor voetgangers. Je moet uiteraard goede schoenen aantrekken met dikke zolen liefst met antislipprofiel, maar dat is nog geen garantie dat je veilig en droog aankomt op de plek van bestemming.

En niets is vervelender dan met natte voeten aankomen. Je kan niet overal je schoenen  uittrekken en droge verse sokken en andere schoenen aantrekken, dus moet je er alles aan doen opdat je met droge schoenen aankomt.

Het is niet de bedoeling dat je laarzen aantrekt, dat zou geen zicht zijn op het werk. Stel je voor dat je als verkoper of verkoopster zo in de winkel de klanten moet onthalen.

Dus moet je een truc bedenken om de schoenen van je voorkeur - en die zullen ongetwijfeld mooi zijn - toch waterdicht te krijgen.

Daar hebben we een eenvoudig maar wel echt doeltreffend trucje voor.

Haal eerst de modder en onzuiverheden van je schoenen af. Borstel ze eventueel droog.

Spuit nu de schoenen in met kruipolie zoals van het type WD40 om het meest bekende merk te noemen. Goed inspuiten en dan met een papiertje opboenen.

Je schoenen gaan niet enkel als nieuw blinken, ze zullen ook effectief waterdicht zijn.

Je kan de proef op de som nemen.

Na de behandeling met kruipolie en het opboenen moet je maar eens met een bloemenspuit water op de schoenen spuiten. Je zal zien dat de druppels er zo op blijven liggen en er als druppels afparelen zonder in te dringen.

Een heel goedkope, maar wel ook een heel doeltreffende tip. En je zal met droge voeten maar toch nette mooie schoenen op je bestemming aankomen.