Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Keelpijn natuurlijk aanpakken

De winter is in het land en dus keelpijn en verkoudheid ook. Daartegen kan je wel wat doen: Echinabell en keel- en mondspray van Fytobell zullen je helpen. De winter is in het land en dus keelpijn en verkoudheid ook. Daartegen kan je wel wat doen: Echinabell en keel- en mondspray van Fytobell zullen je helpen.

 

Last van keelpijntje? Dat is niet verwonderlijk met het wispelturige en gure natte weer van de jongste dagen. Een goede raad: grijp niet meteen naar de zwaarste middelen en slik zeker geen antibiotica die je misschien nog overhebt van de vorige keer. Trouwens, als het een virale aandoening is- wat vaak gebeurt - kan antibiotica niets doen. Tegen een virale aandoening helpt enkel een sterk immuunsysteem. Met andere woorden: het lichaam moet de klus zelf klaren.

Veel artsen blijven ook antibiotica voorschrijven om een bacteriële surinfectie te voorkomen.

Het is wel verstandig een arts te raadplegen in geval van twijfel of als de keelpijn en de koorts te lang aanhouden. Maar speciale medicijnen hoef je niet te nemen. Echinacea staat er namelijk voor bekend het immuunsysteem te versterken, de witte bloedlichaampjes mobieler te maken en dus de lichaamseigen weerstand te verhogen. Het slikken van antibiotica moet zolang mogelijk vermeden worden en pas worden toegepast als de arts daarvoor duidelijk redenen heeft.

U kan natuurlijk zelf een aantal maatregelen nemen.

Bevochtigen van de keel is het beste advies. Vermijd roken, verkeerd stemgebruik, inademen van prikkelende stoffen, hete spijzen of dranken en zorg er voor dat de keel buitenshuis goed warm blijft en dus kunt u maar beter een sjaal aantrekken als u naar buiten gaat.

Gebruik van allerlei keeltabletten is niet nodig. Wat je wel kan gebruiken is tijm en honing. Daarom is de keel-en-mondspray van Fytobell zo interessant. Even in de keel sprayen en het geeft een aangenaam verzachtend en verfrissend gevoel. Zout water, eventueel kamillethee, is ook een goed gorgelmiddel.

Zoals altijd kan u keelpijn beter voorkomen dan genezen.

Daarom is het goed de weerstand van het organisme te verhogen: gezonde voeding met voldoende vruchten en groenten, vanwege de vitamines, mineralen en enzymen.

’s Morgens een ontbijt van verschillende soorten fruit is een koninklijke maaltijd en de dag afsluiten met fijne slaatjes van rauwkost en groenten is een feest op zichzelf en heel gezond.

Wisseldouches kunnen eveneens helpen om de weerstand te vergroten. Doe dat evenwel niet als je koorts hebt. Ook sauna is gezond. Zorg ook voor voldoende ontspanning, zodat u zich lekker voelt en dus minder gauw ziek zult worden. Echinacea staat erom bekend de weerstand te verhogen. Denk daarbij aan Echinabell van Fytobell. Uitstekend als preventie in winterse dagen.

En heb je het toch te pakken, neem wat meer rust, want vaak is ziekte of een ontsteking, een waarschuwing dat het lichaam of de geest wat te veel hooi op de vork heeft gekregen. Op die manier kan een beetje ziek zijn, toch helpen om nog gezonder te worden.

En wil je Echinabell en Keel-en mondspray van Fytobell toepassen? Dat is verstandig!

Je vindt beide preparaten in de apotheken met CNK-bestelnummers: 1754-431 voor de keelspray

en 2898-963 voor de Echinabell. Je kan ze ook online bestellen via www.almed.be en via www.boverte.com.