Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Gedaan met zilverwerk poetsen, hier is de mirakeltruc

Last van zwart geworden zilveren tafelbestek? Geen probleem, want dankzij onze geweldige truc is het in een wip weer schoon en dat zonder wrijven of boenen. Last van zwart geworden zilveren tafelbestek? Geen probleem, want dankzij onze geweldige truc is het in een wip weer schoon en dat zonder wrijven of boenen.

 

Sommigen zullen het misschien “oude stijl” vinden, anderen vinden het te chique, maar weer anderen dromen er van: zilveren tafelbestek. Het staat natuurlijk wel erg voornaam, maar het is intussen wel erg duur geworden: puur zilverwerk straalt klasse uit, ook prijsklasse. Vandaar dat het vroeger de gewoonte was dat kinderen thuis elke jaar een stuk zilveren tafelbestek kregen. De vorm en de stijl bleven onveranderd, zodat je jaren achtereenvolgens kon sparen om een mooi set bestek bij elkaar te krijgen of te sparen. Tegen het moment dat je ging trouwen had je een zilveren bestek als uitzet bijeen vergaard. Mooi was dat.

Daarom wordt er zo spaarzaam en voorzichtig mee omgesprongen, want het is haast onvervangbaar geworden. En bovendien vraagt het wel wat onderhoud natuurlijk, want zilver wordt zwart door het niet te gebruiken, maar door het te gebruiken ook, afhankelijk van welke spijzen je er mee gegeten hebt. Vooral eieren laten hun sporen na. En dan kan je beginnen.

Uiteraard bestaat er zilverpoets, een poeder waarmee je het bestek kan opboenen en het weer als nieuw kan maken. Maar dat is wel een hele klus. Vandaar dat het velen op de moeite steekt om het mooie bestek uit te halen als ze familie of vrienden op bezoek krijgen om eens lekker te eten.

Daar hoef je voortaan niet meer mee in te zitten, want we hebben een geweldige truc voor je.

Als je gasten op bezoek krijgt en je wil je zilveren tafelbestek uithalen, dan moet het je niet meer afschrikken als het helemaal zwart is geworden. Je kan ze als bij toverslag weer mooi en zilver-blinkend maken door onze truc. Zet water aan de kook en leg er het bestek in. Op het moment dat het water goed kookt, voeg je er snippers of bolletjes aluminiumpapier aan toe en laat alles goed meekoken. Het aluminiumpapier zal zijn werk doen en het zwart van je zilveren bestek afhalen. Het is een kwestie van een tiental minuutjes. Zorg er wel voor dat je voldoende bolletjes van het aluminiumpapier hebt gemaakt.

Laat de vrienden of de familie nu maar komen, want je kan weer pronken met je zilveren tafelbestek.