Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Als je de ring niet meer van je vinger af krijgt

Een ring die moeilijk van je vingers afgaat? Daar hebben we een prima trucje voor. Ook om de ring nadien weer aan te doen. Een ring die moeilijk van je vingers afgaat? Daar hebben we een prima trucje voor. Ook om de ring nadien weer aan te doen.

 

Ringen zijn mooi of beter gezegd: kunnen mooi zijn. Wie houdt er niet van. Een trouwring blijft er gewoonlijk je hele leven opzitten. Ook een verlovingsring kan aantrekkelijk zijn en die wordt dan aan de andere hand gedragen. Toch kunnen ringen ook gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als je een klus moet klaren waarbij je het risico loopt dat je ring blijft haperen en zo je vinger in gevaar kan brengen.

Het is niet de eerste keer dat een vrachtwagenbestuurder een vinger verliest nadat hij met zijn ring bleef haperen aan het scharnier van het laadplatform terwijl hij naar beneden sprong. Zo is het natuurlijk veiliger de ring eerst te verwijderen.

Dat is niet altijd eenvoudig, want de vinger past zich aan gezien de leeftijd. Wie op zijn vijftigste nog het formaat van vingers heeft toen hij trouwde, mag zich gelukkig prijzen.

Het is dus verstandig af en toe te proberen om de ringen te verwijderen en ze desnoods te laten aanpassen, zelfs te verbreden zodat ze makkelijker aan en uit kunnen worden gedaan.

Hoe doe je dat?

Als de ringen niet gemakkelijk van de vinger af kunnen  schuiven, kan je best eerst even proberen met zeepsop of detergent. Je moet dat uiteraard niet proberen te doen nadat je een werkje hebt opgeknapt, want dan zijn de vingers automatisch dikker. Doe dat ’s morgens na het opstaan als de vingers het minst dik zijn.

Lukt het niet met zeepsop, dan kan je onze geheime truc eens uitproberen: kruipolie. Neem de bus kruipolie (type WD40) en spuit daarmee op de vinger, net aan de basis van de ring. Laat even doorsijpelen en probeer wat met de ring te wrikken zodat de kruipolie er zich goed kan onder nestelen. Dan even met de ring draaien. Hou dan de hand hoger en probeer nu met gestrekte vingers en met draaiende bewegingen van de ring, het sieraad er af te halen. Meestal lukt dat meteen. Nu moet je uiteraard zowel de handen als de ring schoon maken met een sopje of met detergent, zodat die niet gaat kleven of vlekken kan maken op kleding, de kast of de plaats waar die wordt neergelegd.

Als je de ring weer over de vinger wilt schuiven, dan kun je van dezelfde truc gebruik maken.

Op die manier kan je makkelijk de ringen in veiligheid brengen bij een gevaarlijke klus, ook je vingers sparen en tegelijk nadien weer genieten van de schoonheid van de sieraden.