Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo is je kantoorwerk of keukenjob veel sneller gedaan

Soms zijn er zoveel klussen te klaren in huis, dat je geen overzicht meer hebt en er niet aan begint. Ook aan een overvol en slordig bureau of keuken begin je niet en werk je niet graag. De oplossing krijg je van ons. Soms zijn er zoveel klussen te klaren in huis, dat je geen overzicht meer hebt en er niet aan begint. Ook aan een overvol en slordig bureau of keuken begin je niet en werk je niet graag. De oplossing krijg je van ons.

 

Heb je soms ook de indruk dat je onnoemelijk veel tijd doorbrengt aan je bureau of in de keuken? Het ligt er natuurlijk aan wat je allemaal te doen hebt, maar doorgaans besteden we veel meer tijd aan taken dan eigenlijk nodig zou zijn.

Hoe komt dat? Omdat er storm in onze geest woedt. Dat is het gevolg van de wijze waarop we onze spullen gebruiken, ze al dan niet ordenen om er nadien gemakkelijk gebruik te kunnen van maken.

Onderzoek heeft aangetoond dat wie aan een geordend en overzichtelijk bureau werkt, zijn taak veel sneller volbrengt. We winnen tot 25 à 30 percent tijd als je in een propere en overzichtelijke omgeving werkt. Als je bureau slordig en onoverzichtelijk is, ben je dat zelf ook en moet je er de gevolgen van dragen: je verlegt meer spullen, je zoekt meer papieren en je twijfelt langer. Bovendien kan je moeilijker beslissen om aan de slag te gaan. Mensen die in een slordig kantoor moeten werken, zijn ook vaker aan de koffiemachine te vinden om een pauze te nemen. Ze zijn ook vaak zenuwachtiger en onvriendelijker tegenover klanten. Ze weten al bij voorbaat dat als hen een vraag wordt gesteld het niet eenvoudig zal zijn om de klant ter wille te zijn.

Hoe pak je dat aan?

Besteed eens een halve dag om je bureau op te ruimen en je kantoor leeg of tenminste leger te maken. Maak een goed systeem zodat je alles gemakkelijker terugvindt. Bedenk een manier om je van overbodige dingen te ontdoen en de noodzakelijke en belangrijke dingen zodanig te ordenen dat je ze makkelijk kan terugvinden.

Fleur ook je bureau op met meer licht en meer groen. Dat helpt.

Maar hetzelfde kan gezegd worden van je huis, je woonkamer, je keuken. Eigenlijk moet je tijdens het koken al beginnen schoon maken, opruimen en wegzetten. Ook in je woning moet je dat doen. Er zijn soms honderd klussen te doen, maar je begint er niet aan omdat het er te veel zijn. Ook hier kan een bepaald systeem je helpen. Zorg dat je altijd een potlood of stylo in je zak hebt en een blad papier of een klein notitieboekje. Telkens je in een ruimte komt en je ziet een klus die moet gedaan worden, neem je daar notitie van. Als je nadien een taak aangepakt hebt, kan je de taak doorstrepen. Dat geeft moed, geeft je de indruk dat er veel is gebeurd en bovendien zal na verloop van tijd je hele huis op orde staan. Begin er vandaag aan, en niet morgen!