Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo verwijder je krabbels van stift en stylo van tapijt en behang

Last van vlekken van viltstift, stylo, of potlood gemaakt door de kinderen op behang of tapijt? Die krijg je er meteen weer af dankzij onze geheime pasta die je zelf kan maken. Last van vlekken van viltstift, stylo, of potlood gemaakt door de kinderen op behang of tapijt? Die krijg je er meteen weer af dankzij onze geheime pasta die je zelf kan maken.

 

Je hebt jonge kinderen in huis? Dat is plezierig, maar brengt ook zijn zorgen mee. Vooral als de jonge snaken al erg vroeg hun artistiek talent willen botvieren. Daartoe kregen ze van oma, opa, als cadeau vaak stiften, potloden, maar ook veelkleurige stylo’s en dan maar tekenen en krabbelen.

Het behang is doorgaans het eerste slachtoffer van deze artistieke uitbarstingen, wat niet altijd door de ouders en de omgeving gewaardeerd wordt. Ook het tapijt moet er aan geloven en het mooie dessin wordt vaak aangevuld door grote krabbels met stift.

Hoe krijg je dat in ‘s hemelsnaam er weer uit zonder het behang te moeten vervangen, of het tapijt te moeten uitwassen, wat uiteraard niet mogelijk is als het om een kamerbreed, het zogenaamde voltapijt gaat.

Wel, geen paniek want we verklappen jullie een heel eenvoudig, maar wel uiterst doeltreffend trucje.

Knijp een kleine hoeveelheid tandpasta in een kopje of een kommetje en spuit daarop kruipolie (genre WD 40). Meng alles goed met een stokje. Als je een homogeen mengsel hebt verkregen, neem je een zacht sponsje en doop dat royaal in het mengsel. Wrijf nu voorzichtig met ronde bewegingen op de vlek, zonder er al te veel druk op uit te oefenen. Je zal zien dat de vlek langzaam gaat verbleken, dat de scherpe lijnen vervagen en dat je op de duur enkel een gekleurde pasta boven de vlek hebt. Die kan je weghalen met keukenpapier. Desnoods moet je de behandeling herhalen.

Voortaan is paniek niet meer nodig, want nu ken je de geheime truc: tandpasta, kruipolie, goed mengen en het kunstwerk wegwrijven. Als alles is opgedroogd, zal niemand nog merken dat er ooit een probleem geweest is.