Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Natuurlijke hulp tegen vermoeide ogen en wallen

Een nachtje hard werken of een nachtje fuiven laten allebei hun sporen na op het gezicht. De ogen zien er vermoeid uit en je hebt wallen onder de ogen. Daar kan je dankzij onze tip snel korte metten mee maken. Een nachtje hard werken of een nachtje fuiven laten allebei hun sporen na op het gezicht. De ogen zien er vermoeid uit en je hebt wallen onder de ogen. Daar kan je dankzij onze tip snel korte metten mee maken.

 

Het gebeurt wel meer dat het je dagje niet is. Dat ligt heel vaak aan wat er de dag tevoren is gebeurd: te lang opgezeten, te laat gewerkt, wat te diep in het glas gekeken, te lang op zwier geweest, te lang op kantoor gezeten, enz. Het kan allemaal, maar dat zie je ’s anderendaags beslist in de spiegel. Je kan geen mirakels verwachten door een pilletje te slikken en alle ongemakken als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen, maar je kan wel een magische truc toepassen die je op een kwartiertje tijd weer fit en mooi maakt.

Om te beginnen moet je na zo’n nachtelijke fuif, of een werkmarathon zeker veel water drinken. Drink bij het opstaan meteen een glas lauwwarm water. Baden Powell raadde dat ook al aan zijn scouts aan. Op die manier kan het lichaam zich weer perfect hydrateren.

Neem een warme douche en daarop een koude na-douche, kort, maar krachtig. Dat laat het bloed flink door je lichaam stromen.

En de avond tevoren moet je eerst even een kop groene thee zetten en nadien de theebuiltjes in de koelkast leggen. ’s Morgens haal je de zakjes er weer uit en leg je die op de oogleden en onder de ogen. Uiteraard moet je twee zakjes hebben.

De polyfenolen in de thee en de beperkte hoeveelheid cafeïne doen nu hun adstringerend werk: ze zorgen er voor dat de verlepte huid weer aanspant. De wallen onder de ogen verdwijnen en je ziet er na een poos weer keurig uit. Laat de theebuiltjes er ongeveer een goede tien minuten op liggen en zo zal de natuur haar werk doen.

Nu ben je helemaal klaar om een flink fruitontbijt te nemen en de dag tegemoet te huppelen. Je dag is op die manier al goed begonnen.