Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Laat de winter je haar niet ruïneren

In de winter hebben je haren meer te lijden van het klimaat dan in de zomer. Hoe moet je de haren van de ondergang of van beschadiging redden? In de winter hebben je haren meer te lijden van het klimaat dan in de zomer. Hoe moet je de haren van de ondergang of van beschadiging redden?

 

Het is wel nog geen echte wintertijd, maar toch voelen we de winter naderen. We zien het aan de vallende bladeren, de lichte nachtvorst, de kortere dagen, de griezelige pompoenen die als eigenaardige schimmen aan de voordeuren staan, de kerkhofbloemen enzoverder enzovoort.

Misschien heb je er zelf geen last van, maar je huid en je haren in elk geval wel.

Als de kou zijn intrede doet, beginnen we woningen en kantoren sterker te verwarmen. Gevolg: de huid en het haar dehydrateren, verliezen hun vocht, omdat ook de luchtvochtigheid niet voldoende is binnen.

Dat is niet enkel slecht voor de meubelen en parketvloeren, maar ook voor huid en haar.

In winterse omstandigheden begint het haar bros te worden, voelt minder soepel aan en raakt beschadigd, waardoor het gemakkelijker uitvalt of bij het kammen en borstelen nog meer beschadigd wordt en kan worden uitgetrokken, soms met hele klissen tegelijk.

Wat kan je er aan doen?

Om te beginnen moet je grote hitte vermijden, zoals het droog föhnen van de haren na de wasbeurt of de douche. Gebruik ook geen hete krultangen, want daardoor wordt de haarschacht absoluut en onherroepelijk beschadigd. In de plaats van het haar snel te willen drogen, kan je het haar in een dot draaien en er een handdoek rond wikkelen. Drogen met koele lucht is trouwens veel beter voor de haren. En als je toch droogtangen gebruikt, kies dan liever een tang in keramisch materiaal in de plaats van in metaal.

Hydrateer ook je haren, niet zozeer met een conditioner, maar met een natuurlijke olie, bijvoorbeeld op basis van kokosolie. Vergeet ook niet dat veelvuldig kleuren en ontkleuren van de haren erg schadelijk is voor de gezondheid van het haar. Het duurt maanden eer de beschadiging er is uitgegroeid.