Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo zet je je zorgen aan de kant

Stress, zorgen en angsten zijn niet goed voor je gezondheid. Dankzij onze tips en de bijpassende natuurlijke middelen kun je die zeker de baas. Stress, zorgen en angsten zijn niet goed voor je gezondheid. Dankzij onze tips en de bijpassende natuurlijke middelen kun je die zeker de baas.

 

Veel mensen maken zich zorgen. Zorgen over de toekomst, over hun kinderen, over de economie, over de maatschappij, over de wereld en waar die naartoe holt, enz… Maar zich zorgen maken is normaal als je ziet wat er allemaal en overal gebeurt, maar het is beslist niet goed voor je gezondheid.

Soms zijn zorgen normaal en gerechtvaardigd, soms zijn ze nergens voor nodig.

Maak je geen zorgen is een veel gehoorde raad die eigenlijk nergens op slaat. Die raad is wel goed bedoeld, maar hoe begin je eraan om je geen zorgen te maken, want vaak zijn ernstige feiten of soms minieme feiten wel de oorzaak van de zorgen.

Maak er toch maar komaf mee met volgend plan.

- Maak dat je je zorgen goed kunt omschrijven en schrijf ze op, of zeg ze luidop, zodat ze gedefinieerd worden. Anders blijft het vaag en kun je er niets aan doen. Doe dat in een zangerige monotone stem, zodat je het zelf vervelend begint te vinden en wat minder aan die zorgen gaat denken. Een soort vervelingstechniek, oftewel uitrooktechniek dus.

- Maak een plan om de zorgen aan te pakken. Letterlijk een plan! Misschien heb je een overdreven gevoel van kwetsbaarheid. Hoe verminder je die kwetsbaarheid? Zorg dat je je omringt met aangename begripvolle mensen op wie je kunt rekenen zodat je je nooit alleen om de problemen hoeft te bekommeren. Gedeelde smart is halve smart, zegt het spreekwoord en dat is ook zo voor zorgen. Als je met iemand over je zorgen hebt gesproken, lucht dat beslist op!

- Maak twee lijsten. Een daarvan is alles wat binnen je macht ligt en dingen die dat niet zijn. Als je je zorgen maakt over hoe je overkomt bij mensen, dan moet je je focussen op wat je nu kunt doen en met die mensen de zaak openlijk bespreken. Doorgaans zien zij het probleem niet dat jij ervaart maar er dus niet is!

Laat je zorgen op een natuurlijke manier los.

- Studies hebben aangetoond dat stress kan verminderen door planten. Etherische olie van lavendel kan nuttig zijn bij de behandeling van depressies, nerveuze spanning en emotionele stress. Ook Passiebloem en Sint-Janskruid is daar bijzonder voor geschikt. Denk daarbij aan Hyperibell van Fytobell dat je zal helpen de stress en de angsten te overwinnen.

Je vindt Hyperibell van Fytobell in de apotheek onder CNK-bestelnummer: 2899-938. Of je kan het ook online bestellen via www.almed.be of via www.boverte.com.