Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo kan je makkelijk geurtjes uit je schoenen verjagen

Last van schoenen die een geurtje verspreiden? Die kan je definitief en snel verwijderen dankzij onze geweldige tip. Last van schoenen die een geurtje verspreiden? Die kan je definitief en snel verwijderen dankzij onze geweldige tip.

 

De modetendensen kunnen wel mooi zijn, maar ze zijn niet altijd praktisch en soms zijn er ook grote nadelen aan verbonden.

Zo is het tegenwoordig de mode om blootsvoets in je schoenen rond te lopen. Vroeger droeg iedereen sokken of kousen, niet enkel om de voeten te beschermen tegen de kou, maar ook om de schoenen te beschermen tegen zweetvoeten en luchtjes. Dat lukte aardig omdat de kousen of sokken toch geregeld gewassen werden.

Met de blootsvoetscultuur wil de meerderheid van de mensen en zeker de jeugd, geen sokken meer dragen. Niet zo erg goed voor de blaas en de nieren, want koude voeten zijn niet goed voor de gezondheid, maar ook niet goed voor de schoenen. Het zweet komt direct in contact met de schoenen, of het nu sportschoenen, mocassins, of pumps, hoge hakken zijn.

De vraag is hoe krijg je die geurtjes er weer uit. Om te beginnen is het best van om de andere dag een ander paar schoenen te dragen, dus nooit twee dagen achtereenvolgens hetzelfde paar. Op die manier kunnen de schoenen beter verluchten en zullen ze de “luchtjes” ook niet opstapelen en langer vast houden.

Maar er is een geweldige en doodeenvoudige truc die je kan toepassen om schoenen te ontgeuren.

Als je je schoenen hebt uitgetrokken, laat ze dan een uurtje verluchten. Strooi er ’s avonds voor het slapen gaan even wat zout op en laat gedurende de hele nacht “intrekken”.

Het zout zal de luchtjes tot zich trekken en verwijderen.

Als je dit telkens toepast, zullen je schoenen geen enkele geur nog vasthouden en kun je altijd met een fris paar de weg op, op kantoor verschijnen en heerlijk zelfzeker rondstappen.

Je kan ook een druppeltje van je favoriete essence indoen zodat je ook een frisse geur verspreidt. Maar tegen de truc met het zout is geen schoen, noch geur opgewassen.