Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Huid verzorgen: jonger worden

De huid is een levend en ademend orgaan. Het verraadt ook je leeftijd. Die kan ook laten zeuren in die zin dat je voor een jongere huid kan zorgen dan je leeftijd. De huid is een levend en ademend orgaan. Het verraadt ook je leeftijd. Die kan ook laten zeuren in die zin dat je voor een jongere huid kan zorgen dan je leeftijd.

 

Iedereen wil graag oud worden, maar er wel jong blijven uitzien. Dat heeft te maken met de genen, maar ook met de levenswijze en vooral ook het uitzicht en de huid. Het eeuwige vraagstuk blijft: hoe hou je je huid jong? Door die voldoende voedingsstoffen en zuurstof te geven en schadelijke stoffen van de huid te weren. Wees dus voorzichtig met verzorgingsmiddelen en sterk ontvettende zepen.

Uiteraard blijft voeding, beweging, afwezigheid van stress het belangrijkste, maar het is wel prettig als men ook de spiegel wat kan laten lachen en rimpeltjes duidelijk kan verminderen of wegwerken. Een goede gezichtscrème is wel een handig middeltje.

Men mag niet vergeten dat gezondheid van binnenuit komt en dat het uitzicht daar uiteindelijk een afstraling van is. Denk daarbij aan goede vetten zoals Omega-3. Vis is daarom gezond. Ook visoliecapsules zijn van belang. Denk aan Omega-3 visoliecapsules van Nutribell.

Je moet ook de zure beschermmantel van de huid respecteren. Bepaalde bacteriën en schimmels kunnen niet gedijen in een zuur klimaat, vandaar dat de intelligente huid over een zure beschermmantel beschikt. Als die beschermende zuur reagerende laag verwijderd is, of tijdelijk op non-actief is gesteld, krijgen bacteriën en schimmels de kans de kop op te steken. Overdreven wassen met sterke detergente middelen, sterk geparfumeerde zepen en badschuimen, kunnen die zure beschermmantel kwetsen voor een bepaalde tijd. Schimmels komen dan ook vaak voor bij vrouwen die sterke zepen gebruiken.

Zich wassen is goed, maar overdrijf er niet mee. Water is nog altijd het beste reinigend middel, vooral als je afwisselend warm en koud water gebruikt. Heb je daar niet voldoende aan, dan kan je nog altijd gebruik maken van een zuur reagerende zeep. Het is eigenlijk geen zeep in de echte zin van het woord, maar een reinigingsmiddel met een zure factor die de beschermende mantel van de huid intact laat. Zoals je ziet kan je ook nog te hygiënisch zijn.

Maar denk aan visolie omega-3 van Nutribell en ook aan een goede voedende crème op basis van Aloë Vera zoals Aloë Vera-crème van Ellen Dee.

Je kan deze middelen gemakkelijk online bestellen via www.nutribell.be en via www.ellendee.be.