Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Hoe kun je diepgevroren vruchten hun frisse kleur bij het ontdooien laten bewaren?

Ingevroren vruchten zullen dankzij onze tip hun oorspronkelijke frisse, verse kleur bewaren. Ingevroren vruchten zullen dankzij onze tip hun oorspronkelijke frisse, verse kleur bewaren.

 

Fruit eten is gezond. We eten het veel te weinig. Eigenlijk moet je dagelijks minstens drie à vijf stukken fruit eten, vanwege de vitamines, de mineralen, de oligo-elementen en de antioxidanten. Je kan op elk moment van het jaar voldoende fruit kopen in de warenhuizen in de buurtwinkel, dus dat is geen excuus meer. Bovendien kun je veel fruitsoorten ook in de koelkast bewaren en zelfs in diepvrieskast. Soms zou je daardoor wel vergeten in welk seizoen we zitten, want we kunnen evengoed sinaasappels eten in de zomer als in de winter en frambozen in de lente als in de herfst.

Dus er is tegenwoordig in elk seizoen veel en dus voldoende fruit te koop. Je kan zelfs in de winter kersen eten en met kerstdag aardbeien. De vraag is of het wel betaalbaar is. Die vraag kan je natuurlijk omzeilen door in het hoogseizoen, de vruchten van dat ogenblik die goedkoop zijn massaal in te vriezen, zodat je op het moment dat ze onbetaalbaar zijn, toch lekker kan genieten.

Er is wel een probleem met ingevroren vruchten: ze kunnen bij het ontdooien gemakkelijk hun kleur verliezen van zodra je ze gaat ontdooien. Het is natuurlijk niet leuk als je schotels maakt met ontdooide aardbeien die er niet uitzien en meer weg hebben van een roze gelei dan van echte aardbeien. Daar hebben we wat op gevonden. Als je voortaan bij het ontdooien van je favoriete vruchten er warm suikerwater overheen giet, zullen vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien hun oorspronkelijke verse en frisse kleur bewaren. Op die manier smaken ze dubbel lekker, het hele jaar door. Zo kun je ontdooide vruchten blijven gebruiken voor al je bereidingen terwijl ze hun mooie kleur toch gaan bewaren.