Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Als je viltstift niet meer wil schrijven

Uitgedroogde viltstiften hoef je niet weg te gooien, je kan ze weer doen schrijven. Uitgedroogde viltstiften hoef je niet weg te gooien, je kan ze weer doen schrijven.

 

Wie gebruikt er geen viltstift? Het zijn enorme dingen die het leven gemakkelijker maken: om iets te markeren, om snel iets groot op te schrijven, om een waarschuwingsbord te maken, voor kinderen op school, om boeken van een titel te voorzien, om schriften aan te duiden, om etiketten voor de keuken te libelleren, kortom het gebruik ervan is haast eindeloos.

Maar de viltstift zelf is dat jammer genoeg niet. En… plots laat die het afweten net zoals een auto die zonder brandstof valt. Je moet altijd een reservestift voorzien en dus ook altijd voldoende brandstof in het voertuig, dat is net hetzelfde.

Maar hoe kan je jezelf depanneren en uit de nood helpen als je viltstift het plots laat afweten?

De uitvinding mag nog zo praktisch en ideaal zijn, als die niet meer schrijft heb je er niets aan.

Vooral kinderen zijn dol op de vele kleurtjes en ze zijn ook wel erg praktisch bij de studie, maar ojee als de viltstift leeg geraakt en je niet onmiddellijk kan ingrijpen. Het kinderverdriet kan reuze groot worden. De oorzaak ligt veelal in het feit dat de stift na gebruik niet goed afgesloten wordt. De dop moet een klik geven en die is wel voor iets zo gemaakt! Het hoedje wordt wel eens vergeten zodat ze ook heel snel uitgedroogd zijn. Ze schrijven niet meer en je mag weer je portemonnee openen. Dat is voortaan volmaakt verleden tijd. Als een viltstift te vroeg is uitgedroogd dan moet je het kapje er afschroeven, en een beetje azijn in het stifthuis gieten. Op die manier schrijft de stift na een paar seconden opnieuw en hoef je die niet weg te gooien. En… het kinderverdriet is gauw vergeten of de ergernis van de student eveneens.