Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Azijn van appelcider: ideaal als gezichtslotion

Een uitstekende huidlotion om de conditie van de huid te verbeteren en te verjongen, kan je best zelf maken. Dankzij onze tip zijn bruine vlekken, wratten en onzuiverheden op de huid spoedig verdwenen. Een uitstekende huidlotion om de conditie van de huid te verbeteren en te verjongen, kan je best zelf maken. Dankzij onze tip zijn bruine vlekken, wratten en onzuiverheden op de huid spoedig verdwenen.

 

Heb je last van puisten, pukkels, zelfs van wratten en bruine vlekken? Dan zou je hemel een aarde willen bewegen om er op een treffelijke, liefst natuurlijke manier, van af te komen. Wel dat kan!

Je hoeft geen dure lotions te kopen, geen synthetische crèmes, want je kan zo’n doeltreffende, natuurlijke lotion gemakkelijk zelf maken.

Wat heb je nodig: gewoon appelciderazijn en die vind je in de buurtwinkel of de supermarkt. Koop liefst een product van biologische kwaliteit, dan ben je zeker dat er geen bewaarmiddelen of additieven in zitten.

Deze lotion voorkomt ook vroegtijdige veroudering en maakt de huid sterker en beter bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Hoe maak je het?

Neem één deel appelciderazijn op twee delen zacht water. Goed mengen. Nu kan je met een wattenpropje of een wattenstaafje - zolang het nog mag - de zelfgemaakte lotion aanbrengen.

Als je wratten hebt of bruine vlekken, dan kan je ook proberen door de appelciderazijn er puur op te wrijven, maar dan moet je wel eerst een proefje zetten om na te gaan of de huid er wel goed tegen bestand is. Het kan zijn dat het in het begin wat roodheid veroorzaakt en dan moet je de dosis wat verminderen.

Ook als je huid erg gevoelig is kan je wat meer water toevoegen, maar doorgaans reageert de huid erg goed op het toepassen van appelciderazijn.