Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Verjaag geurtjes uit je magnetron

Ovens en magnetrons hebben de neiging kookluchtjes vast te houden en te verspreiden in de woonkamer. Dat kan je dankzij onze tip vermijden en ook weer doen verdwijnen. Ovens en magnetrons hebben de neiging kookluchtjes vast te houden en te verspreiden in de woonkamer. Dat kan je dankzij onze tip vermijden en ook weer doen verdwijnen.

 

Kookluchtjes kunnen lekker ruiken als ze vers zijn. Denk aan de geur van versgebakken brood, of een omelet. Maar ze kunnen ook erg vervelend zijn en afstotend werken: denk aan de luchtjes die ontsnappen als je de oven of je magnetron opent.

Het is niet altijd eenvoudig om die te verwijderen. Er bestaan in de handel wel spuitbussen om aangekoekte etensresten van de wanden en het draaiplateau te verwijderen, maar ze zijn niet allemaal zonder gevaar. Sommige daarvan zijn echt agressief en kunnen je opzadelen met vervelende en ernstige brandwonden. Voorzichtigheid is dus geboden.

Dat betekent evenwel niet dat je de luchtjes zo maar moet accepteren. Er is een heel eenvoudig natuurlijk middeltje om daaraan te ontkomen: citroen.

Wat moet je doen?

Pers een citroen uit en voeg dit sap toe aan driekwart kopje water. Los op en meng goed door middel van een spatel of lepeltje. Breng dit mengsel nu aan de kook in de magnetron oftewel microgolfoven. Van zodra het een minuutje gekookt heeft (observeer het proces door het glas van de deur), zet je de magnetron uit, maar… hou de deur minstens een kwartiertje gesloten.

Nadien kan je de deur openen en nu kan je het vuil er met een droge of licht vochtige doek (geen kletsnatte vod) er vanaf halen.

De magnetron zal voortaan ook een heerlijke natuurlijke citroengeur verspreiden.

Zo heb je twee doelen bereikt met één product en in dezelfde bewerking: vuil weg en geurtjes weg.