Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Zo blijven of worden je handen zijdezacht

Als je met een aantal elementen rekening houdt bij het klussen en poetsen,  kan je voortaan weer over zachte handen beschikken. Als je met een aantal elementen rekening houdt bij het klussen en poetsen, kan je voortaan weer over zachte handen beschikken.

 

Ruwe handen zijn onaangenaam, maar niets is prettiger en mooier dan zachte handen. Door dagelijks hard werk te leveren, met ongezonde grondstoffen te moeten omspringen, door onzorgvuldige verzorging, door gebruik van sterke zepen en detergenten, door de afwas, door allerhande producten in de huishouding, gebeurt het wel meer dat de huid van de handen ruw wordt en onplezierig aanvoelt.

Wat is de oplossing?

Om te beginnen moet je voor ruw werk beslist handschoenen aantrekken. Voor allerlei klussen bestaan speciale handschoenen: voor werk in de tuin, voor snoeiwerk, voor poetswerk en het omgaan met gevaarlijke scheikundige stoffen. Er zijn zelfs wegwerphandschoenen die niet veel kosten en gemakkelijk zijn voor eenvoudige klussen. Zo bescherm je je handen best.

Ook voor verfwerken moet je handschoenen aantrekken zodat je nadien de handen gemakkelijk kan reinigen zonder sterke en agressieve middelen.

Maar ook nadien moet je de handen speciaal verzorgen. Dat hoeven geen dure producten te zijn, maar als je hiermee de handen geregeld behandelt zullen ze mooi en gaaf blijven. Je kan het preparaat zelf maken.  Als je de handen insmeert met een zelfgemaakt preparaat waarin je een halve theelepel poedersuiker mengt met wat babyolie, dan worden je handen beslist weer mooi, zacht en gaaf. Nadien moet je de handen wel weer met zacht water afspoelen.

Je kan ook een goede hydraterende handcrème gebruiken op basis van Aloë Vera.

Denk daarbij aan de Aloë Vera-handcrème van Ellen Dee.

Je kan die online bestellen via www.ellendee.be.