Nieuw wandelnetwerk Velden en Meersen in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert het elfde wandelnetwerk in de provincie West-Vlaanderen: V...

De Kust verwelkomt Beaufort2018

Kunst en ontspanning aan zee De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de zesde editie van Be...

VTM koken-gezicht An Steyvers laat je van Peer proeven

Proef Peer op 78 verschillende manieren ‘Proef van Peer’, met die slogan prijst An Stey...

Westtoer presenteert wandelmogelijkheden voor hondenliefhebbers aan de Kust

Met de hond aan zee Het provinciebedrijf Westtoer heeft voor de Kust de wandelmogelijkheden voor ho...

Lange vakanties zijn gezonder dan korte citytrips

Meerdere korte vakanties is minder gezond dan één langere vakantie. Dankzij onze tip zal je begrijpen waarom. Meerdere korte vakanties is minder gezond dan één langere vakantie. Dankzij onze tip zal je begrijpen waarom.

 

De manier waarop we op vakantie gaan is ook mode gebonden. Het ene moment is een sportvakantie in, de andere keer moet het een skivakantie zijn, de volgende keer is het een citytrip van een verlengd weekend, of een korte tussendoorvakantie tijdens de krokus of herfstvakantie van de scholen.

Kortom het is niet meer zoals vroeger: toen gingen we met z’n allen een drietal weken op vakantie in de zomer.

En wat is nu eigenlijk best?

Tegenwoordig kiezen we liever voor driemaal één week, in de plaats van één keer drie weken.

Wel aan de universiteit van Innsbruck is daar onderzoek naar gedaan en het zal u misschien verbazen: de korte vakanties zijn niet zo gezond en dus eigenlijk niet zo aan te raden.

Voor lichaam en geest is het beter om eens duchtig vakantie te vieren en dit drie weken te laten duren, dan bijvoorbeeld geregeld een midweek te pikken.

Want wie zo’n korte tussendoorvakantie als een gezondheids- en anti-stresskuur beschouwt, zou veel beter voor de langere vakantie kiezen. Dat weten medewerkers van de Zwitserse universiteit van Innsbruck te melden. Zij constateerden dat het menselijk lichaam pas na een vakantie van drie weken of langer weer in goede conditie raakt. Sterker nog, zij raden toeristen ten strengste af voor korte reisjes te kiezen omdat die de stress niet doen afnemen maar hem integendeel nog erger maken. Veel mensen die een korte vakantie kiezen doen dit bijvoorbeeld als citytrip, maar dat is wel een zeer stresserende bezigheid: men wil op korte tijd zoveel mogelijk zien, men slaapt dus te weinig en men eet ongezond.

Lang leve de “grote” vakantie dus, dat is veel gezonder.